2015-09-12 11:47:06
Φωτογραφία για Το DNA θα ρίξει «φως» στην υπόθεση του Τούρκου υπηκόου
Τον Οκτώβριο, αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, με τον Τούρκο υπήκοο, που ισχυρίζεται ότι ενδέχεται να είναι Ελληνοκύπριος αγνοούμενος, της τουρκικής εισβολής του 1974.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤΕΝΝΑ, ο Τούρκος υπήκοος, αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα για δώσει δείγμα DNΑ, είτε στα τέλη Σεπτεμβρίου είτε μέσα στον Οκτώβριο.

Όπως πληροφορούμαστε, οι Αρχές αναζητούν τρόπους διεξαγωγής των αναγκαίων εξετάσεων DNA και το σίγουρο είναι ότι κατά την διαδικασία θα παρίσταται ειδικός απεσταλμένος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η υπόθεση πάντως, προκαλεί πολλά ερωτηματικά και προβληματίζει τις κυπριακές αρχές. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, επικοινώνησε ο ίδιος με τις κυπριακές αρχές και μάλιστα, όχι μια φορά, αλλά πολλές φορές στο παρελθόν.

Ωστόσο το Υπουργείο Εξωτερικών είναι εξαιρετικά επιφυλακτικό, καθώς όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του, δεν είναι η πρώτη περίπτωση, που παρόμοιοι ισχυρισμοί διερευνήθηκαν χωρίς να επιβεβαιωθούν:


"Λόγω της ευαισθησίας του θέματος, το Υπουργείο Εξωτερικών δεν επιθυμεί να προβεί σε σχολιασμό του περιεχομένου σημερινού δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο Τούρκος υπήκοος φέρεται να ισχυρίζεται ότι έχει ενδείξεις ότι ενδέχεται να είναι Ελληνοκύπριος που μεταφέρθηκε στην Τουρκία κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Τέτοιου είδους ειδήσεις προκαλούν πολλές φορές άδικη και αχρείαστη αναστάτωση σε συγγενείς αγνοουμένων, αφού παρόμοιοι ισχυρισμοί στο παρελθόν αποδείχθηκαν τελικά αβάσιμοι".

Το Υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι όλες οι υποθέσεις και πληροφορίες που άπτονται του ανθρωπιστικού θέματος των αγνοουμένων, τυγχάνουν χειρισμού με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα από τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας, έχοντας πάντα ως γνώμονα την αδήριτη αναγκαιότητα του τερματισμού του συνεχιζόμενου δράματος που βιώνουν καθημερινά οι οικογένειες των αγνοουμένων:

"Με πλήρη σεβασμό στις οικογένειες των αγνοουμένων μας, το Υπουργείο Εξωτερικών θα επανέλθει επί του θέματος εάν προκύψουν εξελίξεις".
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ