2015-09-12 15:10:10
Φωτογραφία για Το θέατρο λύση στην οικονομική κρίση
Ένα θεατρικό project φέρνει σε επικοινωνία 28 νέους δημιουργούς από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα οικονομικής κρίσης και αυτοί συνεργάζονται με στόχο να βρουν λύσεις μέσω της τέχνης που εκπροσωπούν. Την Τρίτη, 15/9 στο Bios.

Η Τέχνη δίνει τη λύση, ακόμη και όταν αυτή ονομάζεται οικονομική κρίση. Αυτό πρεσβεύουν 28 νέοι άνθρωποι με διαφορετικά background, κοινές όμως εμπειρίες και βιώματα ως κάτοικοι ευρωπαϊκών χωρών που βιώνουν την κρίση. Η δυναμική αυτή ομάδα επικοινωνεί και εργάζεται από κοινού για τη λύση μέσα από το θέατρο, ως κοινή γλώσσα των λαών της Ευρώπης.

Το project πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος YITAC II- AIMING AT THE FUTURE -με τη χρηματοδότηση των Erasmus+, OFAJ και WFS- και σε συνεργασία με τρεις πολιτιστικούς φορείς, της EΩΣ –art (Ελλάδα), του L’ Aria (Γαλλία) και του Atrium (Γερμανία). Πρόκειται για τη σύμπραξη 28 νέων ανθρώπων από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα, οι οποίοι εξερευνούν θέματα, όπως η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη και η συνεργασία και πώς αυτά ξεπερνούν τα εμπόδια της γλώσσας και θέτουν ερωτήματα σε σχέση με το όνειρο που κάποτε λεγόταν Ενωμένη Ευρώπη.


Φέτος, η δεύτερη φάση του προγράμματος που αφορά το πώς αντιμετωπίζουν οι νέοι την οικονομική κρίση, φιλοξενείται στην Αθήνα, μεταξύ άλλων και για συμβολικούς λόγους. Μέσα στις δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτήν την εποχή, έρχονται η Γαλλία και η Γερμανία για να μας υπενθυμίσουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας, ότι αρκεί λίγη δύναμη καιαισιοδοξία για να χτίσουμε όλοι μαζί ξανά το παρόν, ώστε να δικαιούμαστε να αλλάξουμε το μέλλον.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ