2015-09-12 19:13:09
Φωτογραφία για Νήσος Ιωαννίνων:Μνημόσυνο στον τάφο των Κτητόρων της Μονής Φιλανθρωπινών υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου [video]
Την περασμένη Τετάρτη στα πλαίσια εργασιών συντήρησης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου «των Φιλανθρωπινών» της νήσου των Ιωαννίνων, αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων ανασκάπτοντας το αρκοσόλιο, κάτω από το διακοσμημένο με τις μορφές των Φιλανθρωπινών τόξο, έφεραν στην επιφάνεια τα οστά των Κτητόρων της Ιεράς Μονής, που ήταν θαμμένα στο χώρο αυτό, σύμφωνα με τη βυζαντινή συνήθεια ταφής.

Σήμερα στις 07.00 το πρωί τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο στη μνήμη των Μακαρίων Κτητόρων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου.

Το "παρών" σ’ αυτό το εξόχου σημασίας γεγονός για την Ι.Μ στη Νήσο Ιωαννιτών έδωσαν μεταξύ άλλων ο ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος κ. Γεώργιος ΚΑΡΑΪΤΣΗΣ ,o πρόεδρος της Κοινότητας Νήσου Ιωαννίνων κ.Λιούμπος και αρκετοί πιστοί .

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμος αναφέρθηκε στην ιερή ιστορία της Ι.Μ Φιλανθρωπινών , που είναι συνάμα και πνευματική ιστορία του τόπου μας αλλά και ιστορία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ