2015-09-13 17:08:08
Φωτογραφία για ΕΛΕΥΘΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΛΩΝ... ΑΣΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ!
Ο απίστευτος Πογκμπά, ο κορυφαίος Γκουαρντιόλα, το «Ανφιλντ» που τον ανατριχιάζει κι ο Μπαλοτέλι που είναι χαμένο στοίχημα. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δίνει μέσω του Gazzetta το σύνθημα να παίξει ο ύμνος του Champions League.

Αναλυτικά Εχει ζήσει πολλές βραδιές Champions League. Μας έχει χαρίσει με τις επεμβάσεις του αρκετές συγκινήσεις. Η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση είναι έτοιμη να ξεκινήσει ξανά κι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, που υπηρετεί το ποδόσφαιρο από το μετερίζι του προπονητή τα τελευταία χρόνια, μίλησε για τις ομάδες που θεωρεί φαβορί για την κατάκτησή του, τον παίκτη που τον εντυπωσιάζει περισσότερο, τον προπονητή που ξεχωρίζει και την έδρα που τον... ανατριχιάζει!

Η φετινή Ρόμα μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω; Η Μίλαν θα επιστρέψει στο μονοπάτι που μας έχει μάθει να βαδίζει; Ο «Ελέ», γνωρίζοντας το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αναλύει το φετινό Champions League και τους πρωταγωνιστές του.


Ποιες θεωρείς φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Champions League;

«Είναι οι Ισπανικές ομάδες Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης κι η Μπάγερν Μονάχου. Από τις τρεις η Ρεάλ είναι η τρίτη επιλογή λόγω Μπενίτεθ. Πιστεύω ότι είναι καλός προπονητής, αλλά ίσως να μην έχει την παραπάνω διάνοια που διαθέτει ο Γκουαρντιόλα ή ακόμη και του Αντσελότι, που απαιτείται σε τέτοιο επίπεδο. Είναι προπονητής με ταβάνι».

Δεν γίνεται να μην σου θέσω το δίλημμα των ημερών μας. Μέσι ή Ρονάλντο;

«Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε στο διάστημα που αγωνίζονται αυτοί οι δύο παίκτες μαζί. Κάνουν πράγματα που δεν πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα. Και οι δύο έχουν διάρκεια, πετυχαίνοντας σημαντικά επιτεύγματα».

Ο παίκτης που περιμένεις να λάμψει στο φετινό θεσμό;

«Ο Πογκμπά. Πρόκειται για τον πιο σύγχρονο χαφ που υπάρχει στον κόσμο. Είναι απίστευτος, έχει τρομερή φυσικά κατάσταση, για το ύψος του έχει πολύ καλή τεχνική, πασάρει, σκοράρει. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει».

Ο τερματοφύλακας που ξεχωρίζεις;

«Ο Νόιερ. Ο άνθρωπος είναι μια κατηγορία μόνος του. Εχει δώσει άλλη διάσταση στην θέση του τερματοφύλακα. Μιλάμε ότι λεπτομέρειες που τον κάνουν κορυφαίο είναι σοκαριστικές. Δεν είναι μόνο ότι μπορεί να παίξει και λίμπερο».

Ο τερματοφύλακας που θαύμαζες από τα χρόνια που έπαιζες ποδόσφαιρο;

«Ο Μπουφόν. Εχω υπάρξει αντίπαλός του, τον αδικούσε η τηλεόραση. Για μένα είναι ο Νουρέγιεφ του ποδοσφαίρου».

Ποιον προπονητή θεωρείς κορυφαίο;

«Τον Γκουαρντιόλα. Για το ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες του αλλά αποτελεί και παράδειγμα για τη ζωή».

Η ομάδα που περιμένεις να αποτελέσει έκπληξη στο φετινό θεσμό;

«Εχω μεγάλη αγωνία να δω την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Σιμεόνε είναι η συνέχεια του Κλοπ και περιμένω να δω αν θα έχει τη διάρκεια που απαιτείται».

Η γνώμη σου για τον Κλοπ;

«Επιασε ταβάνι με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, ανυπομονώ να δω τι θα κάνει στο μέλλον».

Η πιο καυτή έδρα στην οποία έχεις αγωνιστεί;

«Το περίφημo "Ανφιλντ. Εχω παίξει εκεί δύο φορές. Η χωρητικότητα σε συνδυασμό το κλίμα, σε πιάνει δέος. Και το "Μπερναμπέου" είναι τρομερή έδρα αλλά στο "Ανφιλντ" σε πιάνει ανατριχίλα».

Για δεύτερη σεζόν η Μίλαν δεν συμμετέχει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Πιστεύεις ότι φέτος με Μιχαΐλοβιτς θα αλλάξει η εικόνα της πρώην ομάδας σου;

«Όχι, θα αργήσει να συμβεί αυτό, έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να γίνει η Μίλαν που ήταν κάποτε. Οι μεταγραφές που έκανε δεν με πείθουν και στο 3-4-1-2 ε υπάρχει ο επιτελικός μέσος που θα κάνει τη διαφορά».

Πολλοί πιστεύουν ότι ο Μπαλοτέλι έχει αλλάξει. Είσαι με αυτή την άποψη;

«Το μηχανισμό στη Μίλαν τον ξέρω πολύ καλά. Προσπαθούν να υποστηρίξουν τους παίκτες τους με κάθε μέσο. Ο Μπαλοτέλι είναι περίπτωση Κασάνο. Ο Ραϊόλα του έχει δώσει τελεσίγραφο, αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία και πιστεύω ότι δεν θα την αρπάξει. Δεν θα αντέξει. Δεν μιλάμε για το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι είναι χαμένο στοίχημα».

Για την άλλη σου ομάδα στην Ιταλία, την Ρόμα τι γνώμη έχεις;

«Στο Champions League δεν θα μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω. Στο πρωτάθλημα ίσως, αν κι οι ομάδες του Αλέγκρι πηγαίνουν καλύτερη στη δεύτερη χρονιά του».

Ο Τσάβι υποστήριξε ότι η Μπαρτσελόνα μπορεί να κάνει και φέτος το τρεμπλ. Το πιστεύεις και εσύ;

«Είναι το μεγάλο φαβορί. Κι η Μπάγερν Μονάχου όμως είναι καταπληκτική, προσφέρει πολλά γκολ. Εχει στον πάγκο της και τον Γκουαρντιόλα που τον πιστεύω πολύ».

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπορέσει κάποια μέρα να αγγίξει έστω το επίπεδο των προηγμένων πρωταθλημάτων;

«Πιστεύω ότι φέτος θα δούμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, αλλά ακόμη υπολειπόμαστε σε πολλούς τομείς, δεν μπορούμε να είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί».

Εχοντας ζήσει πολλές Champions League βραδιές, τι ευχή θα έδινες στους Ελληνες ποδοσφαιριστές;

«Από την ώρα που βγαίνεις από τη φυσούνα και ακούς το τραγούδι το Champions League είναι μια ατμόσφαιρα, που απλά εύχομαι »
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ