2015-09-13 19:48:08
Φωτογραφία για Αποσπάσματα της συνέντευξης του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου στoν ΣΚΑΙ και τον Δημοσιογράφο Γ. Αυτιά
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ και το... δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά μεταξύ άλλων επεσήμανε:

Για την Δημοκρατική Συμπαράταξη

Είμαι πεπεισμένος ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα αναδειχτεί τρίτη δύναμη στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και θα έχουμε αποφασιστικό ρόλο στον γρήγορο σχηματισμό κυβέρνησης η οποία θα έχει ορίζοντα τετραετίας.

Για την επόμενη ημέρα εμείς θέλουμε να αποτελέσουμε τη λύση. Υπογράψαμε προγραμματική συμφωνία 11 σημείων με την κ Γεννηματά. Και το πρόγραμμα θα είναι αυτό που θα καθορίσει και τις μετεκλογικές συνεργασίες. Είναι απαραίτητη μία κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας και σε αυτήν επιδιώκουμε να συμμετέχουν όσες περισσότερες δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Μια κυβέρνηση 200 εδρών είναι πολύ πιο ισχυρή και πολύ πιο σταθερή από μια κυβέρνηση που απολαμβάνει μικρή πλειοψηφία με 153-155 βουλευτές.


Σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας

Η χώρα χρειάζεται σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Ο στόχος είναι να δώσουμε λύση στα οξυμένα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας όπως στην ανεργία. Έχουμε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα μείωσης της ανεργίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί στο πρόβλημα της χώρας με την ανεργία να είναι σε τόσο υψηλά επίπεδα. Η γενιά των 30ρηδων δεν μπορεί να βρει δουλειά, η δική μου γενιά, μια γενιά μορφωμένη αναγκάζεται να φύγει στο εξωτερικό. Στη σημερινή συγκυρία δεν είναι ώρα για λαϊκισμό και παροχολογία από τα πολιτικά κόμματα, όπως παλαιότερα με τα Ζάππεια της ΝΔ και το προεκλογικό πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η κοινωνία δεν μπορεί να υποστεί άλλο τις συνέπειες του λαϊκισμού. Εάν η χώρα ανακτήσει την αξιοπιστία της θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί τα μέτρα υπερφορολόγησης. Είναι για παράδειγμα οικονομικά αναποτελεσματική η προκαταβολή φόρου 100% για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δε θα αποδώσει.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ