2015-09-13 21:42:07
Φωτογραφία για Μαθητής προς τον Πρωτοσύγκελο: «Να πας για πολιτικός…» [video]
Έφαγαν όλο το νερό του Αγιασμού στη μάπα, οι μαθητές του 5ου λυκείου και 5ου γυμνασίου Τρικάλων στον Αγιασμό, που τελέσθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Η τελετή του Αγιασμού έγινε από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών π. Χρυσόστομο Νάση, που όπως φαίνεται ξέρει να μιλά στη γλώσσα των παιδιών και όχι μόνο Ενώ ο Πρωτοσύγκελος έλεγε τις διάφορες ευχές και συμβουλές για την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς και της καθημερινότητας, οι μαθητές ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα, αντιδραστικού μερικές φορές χαρακτήρα…

Ο Πρωτοσύγκελος όταν πήρε τη λεκάνη (κακάβι) με το νερό και ήρθε η ώρα του… «καταβρέγματος», πήγε με τα νερά των μαθητών… Ως γνωστό, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών π. Χρυσόστομος Νάσης, είναι προικισμένος με μία ευχέρεια λόγου που σπανίζει και μιλά στη γλώσσα και στο ρυθμό της κάθε τοπικής κοινωνίας και στις καρδιές όλων των πιστών.

Χαρακτηριστικό είναι πως πλησιάζοντας στον πρώτο μαθητή που θα δεχόταν τα πυρά του βασιλικού γεμάτο νερό, ο μαθητής του είπε: «Να πας για πολιτικός…».

Στη διάρκεια του καταβρέγματος ο Πρωτοσύγκελος μιλούσε στους μαθητές στη δικιά τους γλώσσα, νιώθοντάς τον έτσι πιο οικείο.

Μετά από τέτοιο κατάβρεγμα, ο Πρωτοσύγκελος μόνο απόμακρος δεν θα είναι από τα παιδιά…

Δείτε το χαμό που έγινε στο «κατάβρεγμα» και πως αντιδρούσαν οι μαθητές, στο αποκλειστικό βίντεο και στις φωτογραφίες του trikalaola.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ