2012-05-08 09:38:09
Φωτογραφία για To 2014 έτοιμος ο άξονας Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας
Υπεγράφη από την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ - ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική η σύμβαση για το έργο "Κάθετος Άξονας 60 Δερβένι-Σέρρες-Προμαχώνας: Εργασίες. Ολοκλήρωσης Τμημάτων Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Λαχανά και Στρυμονικό - Α/Κ Χριστού". Αντικείμενο του έργου είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής τμήματος της Εγνατίας Οδού και ειδικότερα του Κάθετου Άξονα 60 «Δερβένι-Σέρρες-Προμαχώνας».

Το έργο αποτελείται από δύο τμήματα:

Στο Α' τμήμα προβλέπεται η ολοκλήρωση της διαπλάτυνσης της υφιστάμενης Εθνικής Οδού για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου διπλού κλάδου καθώς και η ολοκλήρωση της κατασκευής σε νέα χάραξη αυτοκινητοδρόμου μήκους 8,0 Km, περιλαμβανομένης της ολοκλήρωσης της κατασκευής τεσσάρων ανισόπεδων κόμβων (Στρυμονικού, Προβατά, Λευκώνα, Χριστού).

Στο Β' τμήμα προβλέπεται η ολοκλήρωση της κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου Ασσήρου, συνδετηρίων οδών συνολικού μήκους 4 km, παραπλεύρου και κάθετου οδικού δικτύου συνολικού μήκους 46 km και μικρών τεχνικών.

Το τμήμα Α' είναι συμβατικού προϋπολογισμού 87.216.012 ευρώ, ενώ το τμήμα Β' είναι συμβατικού προϋπολογισμού 17.705.255. Κύριος του έργου είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ και ο χρόνος εκτέλεσης της σύμβασης ορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την υπογραφή της.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ