2015-09-15 04:57:09
Φωτογραφία για Συρία: Πολιορκημένοι κλείνουν τζιχαντιστές σε κλουβιά στις ταράτσες
Σουνίτες τζιχαντιστές από τον Στρατό της Κατάκτησης, Τζαΐς Αλ Φάτεχ όπως λέγεται στα αραβικά, μιας συμμαχικής δύναμης με κορμό την Αλ Κάιντα (Αλ Νούσρα) και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), πολιορκούν τη σιιτική πόλη Αλ Φουά (Al Fou’a), στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Οι σουνίτες τζιχαντιστές πολιορκητές και οι σιίτες πολιορκημένοι θεωρούν οι μεν τους δε άπιστους. Οπότε, μεταξύ τους δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας οίκτος, για αυτό και η κυβέρνηση της Συρίας έχει καταστήσει με επιστολή της στον ΟΗΕ αποκλειστικά υπεύθυνη για ό,τι συμβεί στους κατοίκους της πόλης την Τουρκία, την οποία κατηγορεί ότι εξοπλίζει τους πολιορκητές.

Ωστόσο, οι κάτοικοι της πόλης από την πλευρά τους, φαίνεται ότι παίρνουν και εκείνοι όσα μέτρα μπορούν -αν και κάποια είναι εντελώς ανορθόδοξα.

Για να σταματήσουν να τους βομβαρδίζουν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, οι κάτοικοι έβαλαν μέσα σε κλουβιά, στις ταράτσες των σπιτιών τους, αιχμάλωτους τζιχαντιστές και τους έχουν ως ανθρώπινες ασπίδες, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία ντοκουμέντο που αναρτήθηκε στο Twitter.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ