2015-09-15 10:59:13
Φωτογραφία για Προκαταβολή 30 εκ. ευρώ για το μεταναστευτικό, στην Ελλάδα
Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της προκαταβολής των 30 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού στη χώρα μας καθώς ξεκίνησε χθες επίσημα τη λειτουργία της η Υπεύθυνη Αρχή, που θα συντονίζει τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τους μετανάστες, μετά την πιστοποίηση για τη διαχειριστική της επάρκεια.

Την ίδια στιγμή νέα έρευνα προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για την πολύνεκρη τραγωδία ανοιχτά του Φαρμακονησίου, όπου 34 λαθρομετανάστες έχασαν τη ζωή τους (μεταξύ των οποίων 4 βρέφη και 11 παιδιά), πραγματοποίησαν χθες στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Βαθέων Καταδύσεων (ΜΥΑ) του Λιμενικού Σώματος.

Η Υπεύθυνη Αρχή ή Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, είναι η αρχή-ομπρέλα που θα συντονίζει τις τρεις επιμέρους διαχειριστικές αρχές και θα απευθύνει τα αιτήματα πληρωμών προς την Κομισιόν.

Οι συνολικές δράσεις που θα αναπτυχθούν, θα χρηματοδοτηθούν με το ποσό των 470 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ασύλου και το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας.


Αλληλεγγύη

Να δείξει την αλληλεγγύη της όσον αφορά στο μεταναστευτικό κάλεσε την Ευρώπη, ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ο κ. Μουζάλας διευκρίνισε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τους μετανάστες δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό.

«H Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, όμως τώρα ήρθε η ώρα να δείξει την αλληλεγγύη της η Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα πως η χώρα μας προσπαθεί και εργάζεται σκληρά να διαχειριστεί το πρόβλημα, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων. Επίσης τόνισε ότι η Ελλάδα, μαζί με την Ευρώπη, θα προσπαθήσουν να εργαστούν σκληρά για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης, «τηρώντας παράλληλα αποστάσεις από ρατσιστικές και ξενοφοβικές ιδέες».

Στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Α. Πρωτοψάλτη. «Ως λαός ξέρουμε να προάγουμε τον τουρισμό μας και να φιλοξενούμε όλους εκείνους που αγαπούν την Ελλάδα, για να περάσουν τις διακοπές τους, όπως ξέρουμε να ανταποκρινόμαστε και σ΄όλους εκείνους τους πρόσφυγες, που φθάνουν εδώ γιατί ψάχνουν να ζήσουν σαν άνθρωποι, για να φύγουν από τις φωτιές του πολέμου», δήλωσε.

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την ελπίδα να αντιληφθούν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ότι δεν είναι δυνατόν να αφεθεί η Ελλάδα μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, και υπογράμμισε την ανάγκη να αντιληφθούν οι μεγάλες δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία, ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί ο πόλεμος στη Συρία.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ