2015-09-15 11:55:06
Φωτογραφία για Σε αυτούς αποδίδονται ευθύνες για τους πασσάλους της ΑΗΚ
Στην Διεύθυνση Προμηθειών, την Εκτελεστική Μονάδα Δικτύων και σε πέντε συγκεκριμένα εμπλεκόμενα πρόσωπα – πρώην και νυν Διευθυντικά στελέχη – τα οποία καταγράφει ονομαστικά, επιρρίπτει την ευθύνη για το μέγα σκάνδαλο με την αγορά ακατάλληλων ξύλινων πασσάλων, ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Αρχής Ηλεκτρισμού Στέλιος Στυλιανού. Το σκάνδαλο θα κοστίσει τελικά στον Οργανισμό και κατ’ επέκταση τους καταναλωτές €10 εκ.

Στο εμπιστευτικό πόρισμα του, το οποίο εξασφαλίσαμε και αποκαλύπτουμε, ο κ. Στυλιανού χωρίζει τα συμπεράσματα σε γενικά και ειδικά και αποδίδει τα του Καίσαρα τω Καίσαρη.

Στο κεφάλαιο των πειθαρχικών ευθυνών, επιμερίζει τα εξής:

Ευθύνη σε πρώην Διευθυντή Προμηθειών, κάτω από τη διαχείριση του οποίου γινόταν η διαχείριση του επίμαχου συμβολαίου. Επέδειξε κατά τον κ. Στυλιανού, αμέλεια καθήκοντος και ολιγωρία στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Ολιγωρία και αμέλεια στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, σε Τέως Εκτελεστικό Διευθυντή Δικτύων, τέως Διευθυντή Προμηθειών και πρώην Εκτελεστικό Διευθυντή Δικτύων

Εφησυχασμό, υποτίμηση του προβλήματος και πιθανή παράλειψη στη λήψη διορθωτικών μέτρων σε νυν Διευθυντή που διατέλεσε την επίμαχη περίοδο Βοηθός Διευθυντής Αγορών. Διευκρινίζει επί του συγκεκριμένου ότι το εν λόγω πρόσωπο φαίνεται να ενημέρωσε τον Προϊστάμενο του για τα προβλήματα ελαττωματικών πασσάλων και ήταν ο χαμηλότερος σε ιεραρχία, εμπλεκόμενος λειτουργός.

Σε ότι αφορά περαιτέρω εξελίξεις, ρίχνει το μπαλάκι, τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο καλεί «να αποφασίσει για τον περαιτέρω χειρισμό», όσο και στον Γενικό Εισαγγελέα για πιθανά ποινικά αδικήματα, αφού όπως ξεκαθαρίζει είναι αναρμόδιος για να διεξάγει τέτοια έρευνα.

Παράλληλα αφήνει σαφώς να εννοηθεί πως υπάρχουν γκρίζες ζώνες και στο θέμα της διαδικασίας αξιολόγησης και κατακύρωσης του διαγωνισμού.

Για το συγκεκριμένο σκέλος του θέματος ακούστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες πάρα πολλά, σε σχέση με δικηγορικά γραφεία και πολιτικά πρόσωπα, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρξει κάτι χειροπιαστό.

Περισσότερα στην αυριανή έκδοση της Σημερινής Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ