2015-09-15 22:23:33
Φωτογραφία για Έχουμε και Σαμιώτες ήρωες Ειδικούς Φρουρούς [photos]
Το πάθος ενός αναγνώστη της εφημερίδας μας να μας ενημερώσει τηλεφωνικά για αυτό που έζησε την περασμένη Τετάρτη... 9 Σεπτεμβρίου στο Μοναστήριτης Ζωοδόχου Πηγής, μαζί με την οικογενειά του όπου είχαν πάει να προσκυνήσουν, μας προξένησε το ενδιαφέρον να ερευνήσουμε την υπόθεση και να ανακαλύψουμε για άλλη μια φορά πως υπάρχουν ακόμη αφανείς ήρωες και τώρα, στη σύγχρονη ιστορία μας!

Πρωταγωνιστής ένας ένστολος αστυνομικός Ειδικός Φρουρός (και Σαμιώτης μάλιστα), που χωρίς να υπολογίζει το γεγονός ότι έχει οικογένεια, ότι παίρνει το λιγοστό μηνιαίο του εισόδημα "και πέρα βρέχει" ή είναι οπαδός του ωχαδελφισμού, τιμά την στολή που φορά και δουλεύει για τον άνθρωπο!

Ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας ή εθνικότητας!

Ο αναγνώστης κύριος Κώστας Π. όπως μας εξήγησε το πρωί της περασμένης Τετάρτης είχε πάει με συγγενικά του πρόσωπα στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγήςπροκειμένου να προσκυνήσουν, όταν είδαν να καταφθάνει στο σημείο μια κλούβα της Ελληνικής Αστυνομίας, μαζί με το ΕΚΑΒ, την Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), Πυροσβέστες και άλλους, όπου κατέφθασαν για τον απεγκλωβισμό προσφύγων μεταξύ των οποίων γυναίκες και νήπια!


Όπως μας ανέφερε ο κ. Κώστας Π. όσοι ήταν στο σημείο (και απλοί πολίτες) προσφέρθηκαν να βοηθήσουν δίνοντας νερά ή όποια άλλη βοήθεια.

Αυτό που τους έκανε εντύπωση ήταν η αυτοθυσία ενός υπαστυνόμου ειδικού φρουρού που ήταν οδηγός της κλούβας της Αστυνομίας, όπου στις 1:30 περίπου το μεσημέρι, έφυγε από το σημείο και διανύοντας απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων επέστρεψε μετά από 5 περίπου ώρες πίσω, έχοντας στην αγκαλιά του 4 νήπια, 3 γυναίκες (η μία έγκυος) και 2 άντρες!!!

Κάνοντας έρευνα και ψάχνοντας, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για τον Ειδικό Φρουρό (και Σαμιώτη) τονκ. Γιώργο Καργιωτάκη, όπου πράγματι μάθαμε ότι λόγω του γεγονότος ότι ταυτόχρονα είχε ξεσπάσει και πυρκαγιά (σε άλλο σημείο) με φοβερή αυτοθυσία και θάρρος και διακινδυνεύοντας τη ζωή του, περπάτησε10 χιλιόμετρα πηγαίνοντας νότια στο Ακρωτήρι Πράσσο (μια φοβερά δύσβατη και δασική περιοχή) και εντόπισε τους πρόσφυγες σε πολύ άσχημη κατάσταση!

Οι πρόσφυγες ήταν εκεί από την προηγουμένη μέρα για36 περίπου ώρες (από τις 8/9/2015 - 03:30) με τα4 νήπια σε λυπόθυμη κατάσταση λόγω αφυδάτωσης και αφού μένοντας για αρκετή ώρα μαζί τους και δίνοντας τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά, κατάφερε να τους μεταφέρει στο εκκλησάκι του Αΐ Γιαννάκη και από εκεί να μπορέσει να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου, με μέλη του τμήματος Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και τον υπεύθυνο του Συντονιστικού Οργάνου της Αντιπεριφέρειας Σάμου κ. ΓιώργοΣτάντζο όπου και τους παρέλαβαν σώους!

Για όσους γνωρίζουν την περιοχή όλο αυτό το εγχείρημα είναι ένας άθλος πραγματικά!

Μια πραγματικά δύσκολη περιοχή που αν κάποιος βρεθεί μόνος του, είναι αδύνατον να μπορέσει να απεγκλωβιστεί!

Ο αναγνώστης μας κ. Κώστας Π. ζήτησε να πούμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ στον κ. Καργιωτάκη Γιώργο που του γνωστοποιούμε τα στοιχεία του σήμερα μέσω αυτού του άρθρου!

Χρειάζεται η Ελληνική πολιτεία να επιβραβεύει αυτούς τους ανθρώπους για την τόλμη τους, τον ηρωισμό τους και την μεγάλη λαχτάρα που έχουν για το καθήκον!

Αφού λοιπόν τους στερεί τόσο σημαντικά πράγματα, ας τους επιβραβεύσει τουλάχιστον ηθικά!

Εκ μέρους όλων των Σαμιωτών οφείλουμε και εμείς μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές να του πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Υ.Γ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Σύρια πρόσφυγας, μητέρα των παιδιών υποσχέθηκε πως θα δώσει σε ένα από τα παιδιά της το όνομα Γιώργος!
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ