2015-09-16 01:23:48
Φωτογραφία για Παρατείνονται οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τις νέες
Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Health Report.gr

Μέχρι το τέλος του χρόνου παρατείνονται οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Κατά τη συνήθη τακτική, δόθηκε από το υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, άλλη μία παράταση στη σύμβαση των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Η παράταση δόθηκε μέχρι το τέλος του χρόνου (31.12.2015) ενώ σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Θάνο Δημόπουλο, οι συμβάσεις θα επικυρωθούν με νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα της παροχής υπηρεσιών από την πλευρά των συμβεβλημένων γιατρών.

Υπό…συζήτηση ακόμη οι νέες συμβάσεις

Στο μεταξύ στα παζάρια βρίσκεται ακόμη το νέο πλαίσιο της σύμβασης που θα υπογράψουν οι ιδιώτες γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει με τονΠανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο εδώ και καιρό και δεν έχει καταλήξει ακόμη σε κάποια κοινή απόφαση.


Και αυτό επειδή οι γιατροί ζητούν αύξηση της αποζημίωσης τους για τις επισκέψεις των ασφαλισμένων καθώς σήμερα το ποσό περιορίζεται στα 10 ευρώ και καθαρά στα6,5 ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε τρίμηνο παρατείνονται οι συμβάσεις των γιατρών με τονΕΟΠΥΥ αφού δεν έχει βρεθεί ακόμη η χρυσή τομή μεταξύ των δύο πλευρών.

Πάντως κατά την ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι νέες συμβάσεις θα δώσουν τη δυνατότητα και στους νέους γιατρούς να συνεργαστούν και να συμμετάσχουν στοδίκτυο των συμβεβλημένων. Στόχος της ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τουΕΟΠΥΥ, είναι η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ