2015-09-16 06:13:08
Φωτογραφία για Κοντά στην πόλη Ταμπόφ ξεκίνησε η παραγωγή ισπανικής γαλοπούλας
Παρά όλες τις κυρώσεις ο μεγαλύτερος στην Ισπανία όμιλος παραγωγής γαλοπούλας και ο ρωσικός όμιλος επεξεργασίας κρεάτων συμψήφισαν τα δικά τους ουκ ολίγα κεφάλαια και ανέγειραν δίπλα στην πόλη Ταμπόφ ένα τεράστιο συγκρότημα το οποίο πρέπει από εδώ και μπρος να ταΐσει με κρέας της γαλοπούλας όλη της Ρωσίας και όχι μόνο.

Τα μεγέθη του συγκροτήματος πράγματι εντυπωσιάζουν: η θερμοκοιτίδα, εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπου θα γεννιούνται τουλάχιστον πεντέμισι εκατομμύρια γαλοπούλες το χρόνο, τέσσερις χώροι για να ανατρέφονται και εννέα χώροι για να εκτρέφονται οι γαλοπούλες από δώδεκα κτίρια ο καθένας, ενώ στο ένα κτίριο θα τοποθετηθούν 47 χιλιάδες πουλιά.

Η επιχείρηση θα εφοδιάζεται πλήρως από τροφή και για το σκοπό αυτό προορίζεται μια αποθήκη για αποθήκευση 120 χιλιάδων τόνων σιτηρών και το εργοστάσιο παραγωγής τροφών με δύναμη παραγωγής 150 χιλιάδες τόνους το χρόνο. Όσον αφορά στο εργοστάσιο σφαγής, η παραγωγικότητά τους είναι πάνω από δύο χιλιάδες κεφάλαια την ώρα. Όλες αυτές οι εγκαταστάσεις μαζί θα επιτρέψουν να γίνεται παραγωγή πάνω από πενήντα χιλιάδων τόνων γαλοπούλας το χρόνο.


Οι δυνατότητες μάλιστα σχεδιάζεται να αυξηθούν, και όπως ανακοινώθηκε στην τελετή εγκαινίων, ο στόχος στο προσεχές μέλλον είναι να βγει η παραγωγή στις διακόσιες χιλιάδες τόνους γαλοπούλας το χρόνο.

Τα προϊόντα θα προμηθεύονται σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας και στις χώρες της ΚΑΚ και στο εξωτερικό, μεταξύ άλλων και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με άλλα λόγια δεν είναι "αντικατάσταση των εισαγωγών", αλλά είναι "και επίθεση των εξαγωγών" και μάλιστα με τη βοήθεια των ίδιων των Ευρωπαίων εταίρων. Ο ισπανικός όμιλος ο οποίος έχει φέρει στα χώματα του Ταμπόφ όχι μόνο τις προοδευτικές τεχνολογίες του, αλλά και, το πιο σημαντικό και παραδειγματικό, τις τεράστιες επενδύσεις τους, έχει το ίδιο όφελος με το Ρώσο παραγωγό.

Από κοινού οι Ρώσοι και οι Ισπανοί επένδυσαν στο σχέδιο περίπου επτάμισι δισεκατομμύρια ρούβλια. Από τον προϋπολογισμό της περιφέρειας για το σχέδιο παραχώρησαν άλλο 1,4 δισεκατομμύριο ρούβλια.

Τα πρώτα προϊοντα η επιχείρηση θα προσφέρει στην αγορά τα χειμώνα. Η γαλοπούλα σε σύγκριση με το κοτόπουλο δεν μεγαλώνει τόσο γρήγορα, περίπου ένα μήνα τα αυγά βρίσκονται στη θερμοκοιτίδα και μάλιστα για νεογέννητα πουλιά εδώ προβλέπεται ένας ειδικός χώρος με ειδικό φωτισμό για την απάλειψη του "μεταγεννητικού άγχους ". Για άλλο ένα μήνα τα πουλιά περνούν από ανάπτυξη και για άλλους τρεις μήνες γίνεται η εκτροφή τους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ