2015-09-16 16:06:03
Φωτογραφία για Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το ΤΕΙ Αθηνών για τον Ρωμανό
Υπό κατάληψη τελούν οι κεντρικές εγκαταστάσεις στο ΤΕΙ Αθήνας από ομάδα νεαρών που ζητούν να δοθεί άδεια στο Νίκο Ρωμανό για να φοιτήσει στο ίδρυμα.

Ο Νίκος Ρωμανός, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς έχει καταδικαστεί για ληστεία, δεν έχει πάρει άδεια να παρακολουθεί τα μαθήματα στο ΤΕΙ φορώντας το «βραχιολάκι », καθώς σύμφωνα με το νόμο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην είναι υπόδικος για άλλο αδίκημα.

Λόγω της κατάληψης η λειτουργία του ΤΕΙ έχει ανασταλεί, επηρεάζοντας τις εγγραφές πρωτοετών, εξετάσεις και μεταπτυχιακά προγράμματα.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας καθηγητής Μιχάλης Μπρατάκος, επισκέφθηκε και ενημέρωσε την Υπηρεσιακή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου-Δημάκου η οποία δήλωσε όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, πως η κατάληψη που άρχισε την περασμένη Κυριακή πρέπει να σταματήσει αμέσως διότι έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή όλων των λειτουργιών του Ιδρύματος (εγγραφές και εξετάσεις φοιτητών, έναρξη λειτουργίας μεταπτυχιακών κλπ.)

«Ανεξάρτητα από την ικανοποίηση ή μη του αιτήματος του Ν. Ρωμανού, η διαμαρτυρία και συμπαράσταση  που εκδηλώνεται κατά τον προαναφερθέντα τρόπο και χρόνο, δεν μπορεί να εκφράζει την βούληση του ίδιου του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος είναι ασφαλώς αντίθετος στο γεγονός ότι με την κατάληψη του Ιδρύματος  αποκλείεται το σύνολο των συμφοιτητών του από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους» συμπλήρωσε η υπουργός. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ