2015-09-16 22:18:54
Φωτογραφία για Ορίστηκε το «ταβάνι» των δαπανών ΕΟΠΥΥ για τους παρόχους
Βασιλική Αγγουρίδη - virus.com.gr

Ακόμα ένα από τα προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου, δρομολόγησε ο Υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας.

Ο Θάνος Δημόπουλος υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται τα επιτρεπόμενα όρια δαπανών του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους, έως και 2018, όπως προβλέπει το Μνημόνιο ΙΙΙ.

Με την απόφαση αυτή, λοιπόν, ορίζεται το «ταβάνι» των χρημάτων που μπορεί να διαθέσει ο ΕΟΠΥΥ για τους παρόχους του, μεταξύ αυτών ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ψυχιατρικές κλινικές.

Η υπέρβαση των ορίων αυτών σηματοδοτεί την είσπραξη του claw back και επηρεάζει και το rebate που θα εισπραχθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ποσά δεν ξεπερνούν εκείνα που είχαν προβλεφθεί για το 2014 και ενδεικτικά αντιστοιχούν σε 235 εκατ. ευρώ για τις ιδιωτικές κλινικές, 45 εκατ. ευρώ για τα τις Ιδιωτικές Κλινικές Ψυχιατρικής και περί τα 302 εκατ. ευρώ για τα διαγνωστικά κέντρα.

Να θυμίσουμε ότι ο Υπουργός Υγείας έχει ήδη υπογράψει Υπουργική Απόφαση με την οποία αποδεσμεύεται το claw back του 2014 από εκείνο του 2013, για το οποίο υπάρχουν προσφυγές στο ΣτΕ, ώστε να καταστεί δυνατή η είσπραξη του. Όπως και ο καθορισμός των ορίων δαπανών, έτσι και η αποσύνδεση των claw back των δύο ετών ήταν μνημονιακή υποχρέωση.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ