2015-09-17 06:57:09
Φωτογραφία για Νo man's land... 2.000 πρόσφυγες τα σύνορα Σερβίας - Ουγγαρίας
Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή παραμένουν στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Σερβίας -Ουγγαρίας, στη συνοριακή διάβαση Χόργκος στη σερβική πλευρά, με το μέλλον τους να είναι αβέβαιο.

Οι πρόσφυγες βρίσκονται στη "γη του κανενός" πάνω και γύρω από τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη επίσημη συνοριακή διάβαση με την Ουγγαρία.  Κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, οι μετανάστες έχουν στήσει αντίσκηνα, ενώ εκατοντάδες βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη, ευελπιστώντας ότι η Ουγγαρία θα τους δεχθεί. Άλλοι απλώς δεν ε΄χουν ακόμα τις δυνάμεις για να κατευθυνθούν στην αντίθετη πλευρά, στα σύνορα με την Κροατία.

Οι ουγγρικές αρχές κατάφεραν πριν δύο ημέρες να αποκλείσουν πλήρως την είσοδο παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι τώρα είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στη Σερβία.

Σύμφωνα με τον γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης της επαρχίας Βοϊβοντίνας, Μπράνισλαβ Μπούγκαρσκι, οι ουγγρικές αρχές καλούσαν χθες το βράδυ τους πρόσφυγες για καταγραφή, αλλά στη συνέχεια εξέδισαν αποφάσεις απόρριψης των αιτημάτων χορήγησης ασύλου και απαγόρευσης εισόδου στην ΕΕ για δέκα χρόνια, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να επαναπροωθούνται στη Σερβία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ