2015-09-17 20:04:09
Φωτογραφία για Αυτό θα είναι το μέλλον του Τσίπρα μετά τις 20 Σεπτεμβρίου...
H ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, εάν λάβουμε υπόψη μας τις δημοσκοπήσεις Ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θέλουν να το σκέφτονται στο κόμμα, καθώς ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να ποσυσπειρώσει ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις του. Στο ερώτημα αν τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση από το κόμμα είναι ότι δεν υπάρχει κανείς που θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη περίπτωση ήττας όλα δείχνουν με βάση και τις τελευταίες προεκλογικές παρεμβάσεις ότι ο κ. Τσίπρας θα προτιμήσει το θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκώντας κριτική εντός του διαμορφωμένου πλαισίου σύμφωνα δηλαδή το 3ο μνημόνιο. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να προβλέψει μετά βεβαιότητας την τελική στάση του ιδίου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμες ψηφοφορίες επί των εφαρμοστικών νόμων.

Oρισμένα στελέχη της συγκεκριμένης συνιστώσας, η οποία βρίσκεται σε μια διαρκή συνεδρίαση, έχουν την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως πρέπει να χάσει και να κάτσει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Με άλλα λόγια για τον κ. Τσίπρα δύο πόρτες έχει η "επόμενη μέρα": ή πρώτος και πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης συνεργασίας χωρίς την ΝΔ ή δεύτερος και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ