2015-09-18 10:52:20
Φωτογραφία για Πόλεμος για γιατρό στην Ακράτα που είχε τεθεί σε αργία. Επέστρεψε με το νόμο Κατρούγκαλου
PELOP.GR.

«Μπαρούτι» μυρίζει στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, με αφορμή την απρόσμενη, πλην όμως νόμιμη, επιστροφή στα καθήκοντά του του ιατρού Θ.Ρ., που έχει κατηγορηθεί για απάτη σε βαθμό κακουργήματος και που είχε τεθεί για δύο χρόνια περίπου σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας.

Τις καταγγελίες σε βάρος τού συγκεκριμένου γιατρού, σε μια υπόθεση με την οποία είχαν ασχοληθεί πολλά ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα, είχε κάνει ο διευθυντής του ΚΥ Ακράτας Σπύρος Μάρκου, ο οποίος καλείται τώρα να συνεργαστεί ξανά μαζί του ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ

Η παροιμιώδης, σε σημείο παρεξήγησης, κωλυσιεργία του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου του υπουργείου Υγείας για ιατρούς ΕΣΥ, σε συνδυασμό με την άτυπη προστασία που έδωσε σε ελεγχόμενους γιατρούς ο νόμος Κατρούγκαλου τον περασμένο Μάιο, δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στο Κέντρο Υγείας Ακράτας (σίγουρα και σε αρκετά ακόμα νοσηλευτικά ιδρύματα σ' όλη την Ελλάδα).


Ο «κατήγορος» διευθυντής του ΚΥ πρέπει να συνεργαστεί με τον «κατηγορούμενο» γιατρό του Κέντρου!

ΜΗΝΥΣΗ

Και το πιο φοβερό: Ο κ. Μάρκου πριν από δύο χρόνια είχε καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά του Θ.Ρ. για «εμπρησμό του αυτοκινήτου του»! Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Δεκέμβριο, σε τρεις μήνες δηλαδή. Το ερώτημα προκύπτει αβίαστα: Είναι δυνατόν αυτοί οι δύο άνθρωποι να μπορέσουν να συνεννοηθούν;

Ο κ. Μάρκου πριν από 7 χρόνια είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, για ατασθαλίες του γιατρού Θ.Ρ. (καταχρηστικές συνταγογραφήσεις και εικονικές παρακλινικές εξετάσεις), που είχαν ως αποτέλεσμα, με βάση πορίσματα ελεγκτών του ΙΚΑ, να ζημιωθεί το ΙΚΑ με το ποσό των 133.000 ευρώ.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΕ

Ο γιατρός για ένα διάστημα περιορίστηκε αποκλειστικά σε εξεταστικά-διαγνωστικά καθήκοντα. Του είχε αφαιρεθεί, δηλαδή, το δικαίωμα συνταγογράφησης και δεν του είχαν ξαναδοθεί κωδικοί. Το 2010 ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων έστειλε την υπόθεση στον ανακριτή. Και επί Αδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, το 2013, ο γιατρός τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία.

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ, όπου ανήκει το ΚΥ Ακράτας, ασχολήθηκε με την υπόθεση και αποφάσισε, λόγω της σοβαρότητάς της, να την παραπέμψει στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας, επί ποινή οριστικής απόλυσης! Εδώ και δύο χρόνια, όμως, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου δεν έχει συνεδριάσει για την υπόθεση. Ούτε αθωώνει, δηλαδή, τον γιατρό, ούτε τιμωρεί. Απλώς δεν αποφασίζει...

Τον περασμένο Μάιο, λοιπόν, με Νόμο Κατρούγκαλου καταργήθηκε σε πολλές περιπτώσεις η αυτοδίκαιη αργία και αντικαταστάθηκε από δυνητική αργία, ενώ τέθηκε και χρονικό όριο για την απόφαση Πειθαρχικών Συμβουλίων. Η «κρίσιμη» διετία παρήλθε, η 15η Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν οριακή μέρα, και προχθές έφτασε στο ΚΥ Ακράτας η διαπιστωτική πράξη επανόδου στην ενεργό δράση του Θ.Ρ., ο οποίος από μέρα σε μέρα πιάνει δουλειά.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ