2015-09-18 19:00:15
Φωτογραφία για Πέφτει η «αυλαία» της προεκλογικής περιόδου
Ολοκληρώνεται απόψε τα μεσάνυχτα η προεκλογική περίοδος, με τους πολιτικούς αρχηγούς να δίνουν τις τελευταίες τους ομιλίες σε κεντρικές πλατείες και Μέσα Ενημέρωσης.

Τα κομματικά επιτελεία, λίγες ώρες πριν πέσει η «αυλαία» της προεκλογικής εκστρατείας, που άνοιξε στις 14 Αυγούστου μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, βάζουν τις τελευταίες πινελιές στις ομιλίες των επικεφαλής τους και στρέφουν το βλέμμα τους στην επόμενη ημέρα.

Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις προαναγγέλουν θρίλερ για το βράδυ των εκλογών. Εκτός από το ποιο κόμμα θα αναδειχθεί πρώτο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, το ενδιαφέρον στρέφεται στη «μάχη» των κομμάτων να πιάσουν το 3% και να εισέλθουν στη Βουλή, καθώς και στο ποιος θα λάβει την τρίτη εντολή.

Οι κεντρικές ομιλίες και τα μηνύματα των αρχηγών

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει απόψε στις 19:30 στην κεντρική προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα. Το παρών θα δώσουν ηγετικά στελέχη από την Ευρωπαϊκή Αριστερά αλλά και η Αντιπρόεδρος της Ευρωομάδας των Πράσινων.


Για τις 19:30 είναι προγραμματισμένη και η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με κεντρικό ομιλητή τον Πάνο Καμμένο.

Απόψε στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί και η κεντρική προεκλογική ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στο Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών «Φωκιανός».

Στην Πάτρα θα βρεθούν τόσο ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όσο και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ  είναι προγραμματισμένη για τις 20:00 στην πλατεία Γεωργίου, ενώ η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα μιλήσει στις 19:30 στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Από την πλευρά του, την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στην πλατεία Ομονοίας, κάλεσε τους πολίτες να βάλουν τέλος την Κυριακή στο «επικίνδυνο πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας την Τρίτη, στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας στην Ομόνοια εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος και διαθέσιμος για όλα στα χέρια των δανειστών».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της κεντρική της ομιλίας στην πλατεία Κοτζιά, ζήτησε την τρίτη εντολή, ώστε να επιβάλει συνεργασία για τη διακυβέρνηση του τόπου και την έξοδο από το Μνημόνιο.

«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ένα λιθαράκι στο δρόμο της ανατροπής», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης, στην πλατεία Συντάγματος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ