2015-09-18 21:09:39
Φωτογραφία για Κύπρος: Συναυλία Φαραντούρη-Λιβανελί στη Νεκρή Ζώνη
Η συναυλία πραγματοποιείται στη περιοχή του Λήδρα Πάλλας και... οργανώνεται από την Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ) και τουρκοκυπριακές συνδικαλιστικές οργανώσεις

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι τραγουδούν απόψε μαζί στη Λευκωσία για την επανένωση της Κύπρου σε συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Ζουλφού Λιβανελί.

Η συναυλία πραγματοποιείται στη νεκρή ζώνη στη περιοχή του Λήδρα Πάλλας και οργανώνεται από την Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ) και τουρκοκυπριακές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Μαζί με τη Φαραντούρι και τον Λιβανελί τραγουδούν οι Κούλλης Θεοδώρου και Ουμούτ Αλμπαιράκ και συμμετέχουν οι ηθοποιοί Γιασάρ Ερσόι και Πόπη Αβραάμ. Τη συναυλία χαιρέτισε με γραπτό μήνυμά του ο Μίκης Θεοδωράκης, λέγοντας πως ο ίδιος παλεύει για το όραμα της επανένωσης του λαού της Κύπρου από το 1964, ευχή την οποία διακήρυξε μαζί με τον Ζουλφού Λιβανελί από την Πόλη το 1986, όταν ίδρυσαν τις Επιτροπές Ελληνοτουρκικής Φιλίας.

«Πιστεύω ακράδαντα» αναφέρει στο μήνυμα του ο Μίκης Θεοδωράκης «ότι όταν επί τέλους γίνει η επανένωση, θα λάμψει η Κύπρος από την πρόοδο και την ευτυχία του λαού της».

«Δεν ξέρω αν θα προλάβω να δω το μεγάλο αυτό όραμα να γίνεται πραγματικότητα. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι να το ζήσει ο λαός της Κύπρου, οι νέοι και οι νέες της, να ζήσουν στο μέλλον που τους αξίζει».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ