2015-09-19 20:13:08
Φωτογραφία για Κυπριακό: Εκτός εγγυήσεων και το Λονδίνο
Ο Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Νίκο Αναστασιάδη επισήμανε πως ουτε το Λονδίνο προκρίνει την συνέχιση των εγγυήσεων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τα θέματα ασφάλειας που απασχολούν την περιοχή και την προσφυγική κρίση.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης έκανε λόγο για «πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση», προσθέτοντας πως η βρετανική θέση είναι πως δεν επιθυμεί τη συνέχιση του ρόλου των εγγυητριών, καθώς και πως στους Κύπριους εναπόκειται να αποφασίσουν.

Πλέον, μετά και τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις του τέως Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά πως η Αθήνα δεν επιθυμεί συνέχιση του παλιού καθεστώτος των εγγυήσεων, μόνο η Τουρκία παραμένει να επιμένει σε κάποιο καθεστώς εγγυήσεων, αν και στο παρελθόν η τουρκική πλευρά έχει δώσει ενδείξεις -κυρίως μέσα από δηλώσεις του εκπροσώπου του Τ/Κ ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζού- πως το θέμα δεν αποτελεί πλέον ταμπού για την Άγκυρα.

Πέρα από την ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε στον κ. Κάμερον την ανάγκη να σταλούν από την Τουρκία συγκεκριμένα μηνύματα υπέρ της διαδικασίας, μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες, όπως η διευκόλυνση σε άνοιγμα οδοφραγμάτων.

Πηγή: Εφ. Πολίτης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ