2012-05-08 12:28:22
Φωτογραφία για Παρατείνεται η ρευστότητα μέχρι τέλος Ιουνίου
Τουλάχιστον έως το ερχόμενο Σάββατο θα εξακολουθήσει να υφίσταται η σημερινή ρευστότητα σχετικά με τις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, συμπαρασύροντας έτσι και τις οικονομικές σε καθεστώς μόνιμης, το τελευταίο διάστημα αβεβαιότητας.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα πάρει σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εντολή διερεύνησης σχηματισμού κυβέρνησης, θα την κρατήσει και τις τρεις μέρες που προβλέπεται από το Σύνταγμα, εξαντλώντας όλες τις πιθανότητες.

Ωστόσο, όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές, εντός κι εκτός συνόρων, που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στον ελλαδικό χώρο, οι πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης υπό τον κ. Αλέξη Τσίπρα είναι, υπό τις παρούσες συνθήκες, από ελάχιστες έως και ανύπαρκτες, από τη στιγμή που αποκλείει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που είναι ο βασικός πυλώνας της νέας Βουλής, με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών.


Έτσι, όπως λένε, το πιθανότερο είναι πως θα επιστρέψει την εντολή την Πέμπτη άπραγος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος την Παρασκευή θα την δώσει στον αρχηγό του τρίτου κόμματος κι εν προκειμένω, στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Το πιθανότερο είναι πως αυτός – όπως και ο κ. Αντώνης Σαμαράς – θα την επιστρέψει μετά από μερικές ώρες.

Κατά συνέπεια, ο Πρόεδρος το Σάββατο θα πρέπει να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ως ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, η οποία, αν αποτύχει θα οδηγήσει στο σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και στην προσφυγή νέων εκλογών.

Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι μέχρι τότε καμία από τις υποχρεώσεις της χώρας, οικονομική και άλλη, δεν μπορεί να υλοποιηθεί οπότε όλα παραμένουν στον αέρα, μέχρι νεωτέρας. Δηλαδή, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουνίου.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ