2015-09-20 13:02:08
Φωτογραφία για Η ιστορία της Πατρινής πεθεράς του Βαγγέλη Μεϊμαράκη! Οι ταινίες που έπαιξε, τα σχόλια για τον γαμπρούλη της
Η Νίτσα Μαρούδα, 80 χρόνων σήμερα, ήρθε πάλι στην επικαιρότητα λόγω του γαμπρού της, που δεν είναι άλλος από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει παντρευτεί την κόρη της Ιωάννα (η ηθοποιός την απέκτησε από τον γάμο της με τον Συμεών Κολοκοτά) και έχει μαζί της δύο παιδιά.

Η Νίτσα Μαρούδα, αν και υποδυόταν δεύτερους, χαρακτηριστικούς ρόλους, είχε ξεχωριστή πορεία στη μεγάλη οθόνη με ατάκες που έχουν μείνει στην ιστορία, όπως είναι: «Σας χαιρέτησα; Δεν σας χαιρέτησα! Χαίρετε, τι κάνετε, καλά, ευχαριστώ» (ως Σίτσα Συναξαρίδου στην ταινία «Ο Μικές παντρεύεται») και «Θέλετε ένα περγαμόντο;» (στο φιλμ «Η αρχόντισσα και αλήτης»).

Αλλοτε ως υπηρέτρια Φιλιώ στην ταινία «Μια τρελή τρελή οικογένεια» που έκανε τα γιουβαρλάκια να... χοροπηδάνε στην κατσαρόλα, άλλοτε ως Βίκυ με το τσαχπίνικο ύφος της να χαριεντίζεται με τον Αλέκο Αλεξανδράκη στο φιλμ «Δεσποινίς διευθυντής» ή ως επικίνδυνο θηλυκό που γοητεύει τον «Πίπη» (Αλίκη Βουγιουκλάκη) προκαλώντας τσακωμό στην παραγωγή «Η αρχόντισσα και ο αλήτης», μας έκανε να γελάσουμε με την ψυχή μας, αφού πρόκειται για μια αυθεντική καλλιτέχνιδα με πηγαίο χιούμορ.


Γεννήθηκε το 1935 στην Πάτρα και σπούδασε στη Σχολή Μουσικού Θεάτρου του Μενέλαου Θεοφανίδη. Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1960 στην ταινία «Το αγρίμι» του Κώστα Καραγιάννη, ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη Φίνος Φιλμ στην παραγωγή «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» του Αλέκου Σακελλάριου. Στη συνέχεια έπαιξε σε πολλά γνωστά φιλμ, γυρισμένα τις δεκαετίες '60-'70, μεταξύ των οποίων είναι οι «Κατήφορος», «Η ωραία του κουρέα», «Τέντυμπόυ... αγάπη μου», «Ο Παπατρέχας», «Ο μάγκας με το τρίκυκλο», «Ενα αστείο κορίτσι», «Μην είδατε τον Παναή», «Η νεράιδα και το παλικάρι», «Ποιος Θανάσης», «Το ανθρωπάκι».

Η τελευταία της κινηματογραφική συμμετοχή ήταν το 1980 στην ταινία «Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες». Από τηλεοπτικής πλευράς συμμετείχε στις εκπομπές «Παιχνιδίσματα», «Η γειτονιά» και «Κομμωτήριο - Ιστορίες του σεσουάρ».

Εδώ και περίπου τριάντα χρόνια έχει πάντως εξαφανιστεί από την επικαιρότητα. Μάλιστα το 1982 έκανε την τελευταία τηλεοπτική εμφάνισή της. Για πολλά χρόνια περνούσε τα καλοκαίρια στο «Πόρτο Υδρα» μαζί με τον σύντροφό της Δημήτρη, ο οποίος όμως έφυγε από τη ζωή, γεγονός που της κόστισε πολύ. Πάντως το όνομά της δεν ξεχάστηκε ποτέ. Μάλιστα πριν από τρία χρόνια ο γνωστός λογοτέχνης Θανάσης Νιάρχος δημοσίευσε στην εφημερίδα «Τα Νέα» ένα κείμενο αφιερωμένο σε εκείνη με τίτλο «Ωδή στην ηθοποιό Νίτσα Μαρούδα».

Τι λέει η ίδια για τον γαμπρό της

«Ο Βαγγέλης είναι πολύ χαμηλών τόνων. Ηρεμος, γλυκύτατος και σπιτίσιος. Αν θυμώσει, όμως, γίνεται ζόρικος… Σαν χαρακτήρας είναι λαϊκότατος και είναι αυτό που φαίνεται στη δημόσια εικόνα του… Οι ηθοποιοί, πρέπει να πω, είναι άγγελοι μπροστά στους πολιτικούς…» λέει η ίδια.

«Με την πολιτική, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, δεν πολυασχολούμαι. Από την άλλη, ο Βαγγέλης έχει τόσες υποχρεώσεις, που δεν τον βλέπω όσο θα ήθελα. Εχει πολύ τρέξιμο», τονίζει και περιγράφοντας τον πρόεδρο της ΝΔ αναφέρει: «Ο Βαγγέλης είναι μια χαρά άνθρωπος. Λαϊκότατος άνθρωπος και γι’ αυτό τον αγαπάω περισσότερο. Δεν κρύβεται και ό,τι έχει να πει θα στο πει. Αυτό με γοητεύει», λέει χαμογελώντας και συνεχίζει την περιγραφή για εκείνον, για το πώς είναι στο σπίτι μαζί της.

«Ο Βαγγέλης είναι ήρεμος, είναι πράος, είναι γλυκύτατος και χαμογελάει συνεχώς. Σπιτίσιος. Λατρεύει την οικογένειά του και συνεχώς ενδιαφέρεται για όλους μας», λέει η Νίτσα Μαρούδα, και προσθέτει: «Ο Βαγγέλης είναι σαν μικρό παιδί».

Όσο για το τι του εύχεται, απαντά: «Ο Βαγγέλης να έχει δύναμη και ο Θεός να δώσει κουράγιο στην Ελλάδα μας. Αυτό έχει σημασία πια».
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ