2015-09-20 19:36:05
Φωτογραφία για Το vintage τροχόσπιτο που είναι απλά εντυπωσιακό [photos]
Η ολική μεταμόρφωση ενός Whale Tale του 1956. Είναι για πολλούς κρυφό όνειρο. Να αγοράσουν ένα τροχόσπιτο και να ταξιδέψουν με αυτό όλο τον κόσμο. Και από την άλλη υπάρχουν αυτοί που δεν ενθουσιάζονται με την ιδέα. «Είναι άβολο», θα σου πουν. «Θα κουραστείς γρήγορα χωρίς τις ανέσεις του σπιτιού σου», θα προσθέσουν. Ίσως και να έχουν δίκιο. Αλλά ποιος δεν αναρωτιέται έστω και για μια στιγμή, πώς θα ήταν να ζει σε ένα κινητό σπίτι; Ειδικά όταν είναι τόσο όμορφο σαν αυτό το αυθεντικό Whale Tale του 1956.

Αρχικά το τροχόσπιτο κατασκευάστηκε για να φωτογραφηθεί στο θερινό κατάλογο της εταιρείας Orvis, μιας εταιρείας που εμπορεύεται ήδη ψαρέματος. Σχεδόν αμέσως όμως τέθηκε σε δημοπρασία χάρη στην απίστευτη αισθητική του.

Ο εσωτερικός του χώρος μεταμορφώθηκε εντελώς, ενώ τα μηχανικά του μέρη αντικαταστήθηκαν με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Τώρα πια είναι έτοιμο να κάνει τα πιο μακρινά ταξίδια. Ας ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό του.


Από έξω είναι λαμπερό και αστραφτερό, μέσα του όμως κρύβει τη σπιτική ζεστασιά, που αποπνέουν η ξύλινη επένδυση, τα δερμάτινα έπιπλα και το παλαιωμένο δρύινο πάτωμα. Τα μεγάλα παράθυρα στην τραπεζαρία και στην κρεβατοκάμαρα αφήνουν να περάσουν άπλετα το φως και η θέα, που εσύ επιλέγεις.

Το αλουμίνιο διατηρήθηκε σε αρκετά σημεία για να αναδεικνύει την ομορφιά της (αυθεντικής) vintage αισθητικής. Παρόλο που το τροχόσπιτο έχει μήκος μόλις 11 μέτρα, υπάρχει αρκετός χώρος στο εσωτερικό του χάρη στην έξυπνη κατανομή των επίπλων και τους μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους.

Το Whale Tale πιστεύεται ότι στην αγορά μπορεί να πωληθεί μέχρι και 250.000 δολάρια, καθώς πρόκειται για το αρκετά σπάνιο μοντέλο του 1956.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ