2015-09-21 10:16:28
Φωτογραφία για Φεύγει ή μένει ο Κουρουμπλής; Όλα τα σενάρια και τα ονόματα για το υπ.Υγείας
Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου 

Υπό …φυσιολογικές συνθήκες αν κάποιος θα άκουγε και μόνο τη λέξη «υπουργείο Υγείας» αυτές τις ημέρες του μνημονίου, θα έφευγε τρέχοντας.

Άλλωστε αυτά που θα κληθεί να κάνει ο νέος υπουργός Υγείας ούτε στα χειρότερα όνειρά του δε θα τα φανταζόταν. Θα κόψει παροχές, κονδύλια, θα δυσαρεστήσει γιατρούς εργαζόμενους αλλά και ασθενείς.

Ποιος θα ήθελε άραγε να δεχθεί τη δυσαρέσκεια των πολιτών από τα άγρια κουρέματα που έπονται;

Κι όμως. Πολλά πρόσωπα τις τελευταίες ημέρες από διάφορα κόμματα που θεωρούσαν ότι θα συμμετάσχουν στη συγκυβέρνηση (χωρίς να φαντάζονται τοαποτέλεσμα), έδειχναν ξεκάθαρα ότι ήθελαν να καθίσουν στην καρέκλα της οδού Αριστοτέλους.

Άγνοια κινδύνου, έλεγε στο HealthReport.gr ένας παλιός γνώριμος της οδού Αριστοτέλους που ακόμη βλέπει…εφιάλτες από το πέρασμά του στο υπουργείο Υγείας.


Παρ αυτά επειδή όπως φαίνεται οι περισσότεροι θεωρούν πως το υπουργείο Υγείαςείναι εκείνο το υπουργείο που θα έχει τη μεγαλύτερη προβολή το επόμενο διάστημα, επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μετεγκατεσταθούν.

Τι λένε στο ΣΥΡΙΖΑ

Από το ΣΥΡΙΖΑ όμως, φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει καλά κρατημένο το όνομα του νέου υπουργού Υγείας δεδομένου πως το αποτέλεσμα των εκλογών φέρνει την ίδια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Τις τελευταίες ημέρες εξάλλου λέγεται πως ο πρωθυπουργός προβληματιζόταν δεόντως όχι μόνο για το αποτέλεσμα που θα έχουν οι εκλογές, αλλά και ποια πρόσωπα θα πρέπει να τοποθετήσει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ώστε να φανεί ξεκάθαρα πως η περίοδος της διαπραγμάτευσης τελείωσε και «τώρα ξεκινά η δουλειά».

Πηγές του HealthReport.gr έλεγαν πάντως ότι πολλά στελέχη του κόμματος δε θα ήθελαν με τίποτε να ξαναδούν υπουργό τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως πολλοί έσπευσαν όλο το προηγούμενο διάστημα να ενημερώνουν τον Αλέξη Τσίπρα για τις κινήσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή στον τομέα της Υγείας.

Ωστόσο το ενδεχόμενο παραμένει ανοικτό ο κ.Κουρουμπλής να ξαναβρεθεί στα ίδια λημέρια. Κι ο ίδιος άλλωστε φαίνεται να θεωρεί σχεδόν δεδομένο ότι θα γυρίσει στο γραφείο του.

Πολλές πιθανότητες να επιστρέψει στην Αριστοτέλους θεωρείται ότι έχει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός, αν και αρκετά στελέχη τουΣΥΡΙΖΑ του καταλογίζουν ότι παρότι ήταν νοσοκομειακός γιατρός, πολλά έλεγε και λίγα έκανε.

Πάντως στην Κουμουνδούρου δε θα έβλεπαν με κακό μάτι και τον διορισμό ακόμη και του Θάνου Δημόπουλου στη θέση του υπουργού ο οποίος μάλλον έβαλε τα γυαλιά στον Κουρουμπλή, όπως έλεγαν κακεντρεχώς στελέχη του κόμματος στοHealthReport.gr.

Όμως αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στην οδό Αριστοτέλους, έχει ο Κρητικός γιατρός Παύλος Πολάκης στην περίπτωση βέβαια που δεν τοποθετηθεί τελικώς σεθέση κλειδί για την καταπολέμηση της διαφθοράς, όπως σημείωναν στελέχη της Κουμουνδούρου στο HealthReport.gr αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

Πρόκειται για το πρόσωπο που εμπιστεύεται ιδιαιτέρως ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr, τον συμβουλευόταν συχνά πυκνά για τα θέματα υγείας.

Στο νέο σχήμα του υπουργείου Υγείας όμως ρόλο φαίνεται ότι θα παίξει ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Μπασκόζος για τον οποίο πολλοί βλέπουν αναβάθμιση παρότιδεν κατέβηκε ως υποψήφιος στις εκλογές.

Ωστόσο δεν αποκλείεται να προταθεί και σε πρόσωπο που προέρχεται από το χώρο της Υγείας και θεωρείται εξαιρετικός γνώστης των θεμάτων χωρίς να είναι βουλευτής ή πολιτικό πρόσωπο. Για πολλούς στο ΣΥΡΙΖΑ αυτή θεωρείται μια ιδανική λύση. Να αναλάβει δηλαδή ένας τεχνοκράτης εμπειρογνώμονας το βαρύ χαρτοφυλάκιο της Υγείας.

Τι λέει η «αγορά»

Πάντως η αγορά Υγείας δε φαίνεται να βλέπει με …χαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Πολλοί εμπλεκόμενοι με το χώρο, εκτιμούν πως τα πράγματα θα κυλούν με …αργούς ρυθμούς στην περίπτωση που γυρίσει στη θέση του ο κ.Κουρουμπλής. Κάτι που άλλωστε προκύπτει και από το πρώτο επτάμηνο διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ.

Επισημαίνουν μάλιστα πως δεν είναι γνώστης των θεμάτων της Υγείας, γεγονός που προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις και προβλήματα στην άσκηση νέων πολιτικών.

Η φαρμακευτική αγορά επίσης εμφανίζεται δυσαρεστημένη καθώς ο τέως υπουργός Υγείας άλλα είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει και άλλα έκανε τελικά λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Ειδικά στο θέμα του rebate φαίνεται πως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής άλλα είχε συμφωνήσει με τους κλάδους του φαρμάκου και άλλη υπουργική απόφαση προώθησε τελικώς στο τροϊκανό Καρόνε. Γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια πολλών εταιρειών.

Πάντως όποιο πρόσωπο και να επιλεγεί για το υπουργείο Υγείας τελικά, θα κληθεί να εφαρμόσει ιδιαιτέρως σκληρές μνημονιακές υποχρεώσεις.

Διαβάστε αναλυτικά ποια μέτρα θα πρέπει να λάβει στο υπουργείο Υγείας.

Editorial: Οι πρώτες σκληρές μνημονιακές κινήσεις που θα πρέπει να κάνει ο νέος υπουργός Υγείας!
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ