2015-09-21 13:26:20
Φωτογραφία για Εξι βουλευτές έχασε το Ποτάμι - Ποιοι είναι
Ενας από τους χαμένους των χθεσινών εκλογών είναι αδιαμφισβήτητα και το Ποτάμι Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη έχασε έξι έδρες σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 4,09% στις χθεσινές εκλογές, έναντι 6,05% τον Γενάρη, δύο ποσοστιαίες μονάδες κάτω, δηλαδή, και πολύ χαμηλότερα από τον στόχο του 10% που είχε θέσει ο ίδιος ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ετσι, εκτός Κοινοβουλίου έμειναν οι εκλεγέντες τον Ιανουάριο βουλευτές Παναγιώτης Καρκατσούλης (Επικρατείας), Αντιγόνη Λυμπεράκη (Β' Αθηνών), Σταυρούλα Αντωνάκου (Α' Πειραιά), Νίκος Ορφανός (Β' Πειραιά), Χριστίνα Ταχιάου (Α' Θεσσαλονίκης), Κυριάκος Χαρακίδης (Δράμας) και Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου (Σερρών).

Αντίθετα, μπαίνει στη Βουλή, μετά τις εκλογικές... καραμπόλες, ο Ιάσονας Φωτήλας, υποψήφιος στην Αχαϊα, που κέρδισε την έδρα εις βάρος της Χρυσής Αυγής τα ξημερώματα της Δευτέρας!

Στην πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, στο Ποτάμι εκτιμούν ότι η μάχη χάθηκε στην περιφέρεια, καθώς στην Αθήνα, όπως τόνισε και ο Σταύρος Θεοδωράκης χθες, «θα δείτε στην ανάλυση των αποτελεσμάτων στην Αθήνα, το Ποτάμι παραμένει τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας, αλλά ηττηθήκαμε στην περιφέρεια και δεν μπορέσαμε να μεταδώσουμε εκεί το μήνυμά μας»
. Μάλιστα, οι διαρροές των ψήφων του Ποταμιού σε μία πρώτη ανάλυση εντοπίζονται προς τη ΝΔ, την Ένωση Κεντρώων, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πιστεύαμε ότι η χώρα μπορούσε να αλλάξει πορεία, αλλά τελικά -απ' ό,τι φαίνεται- επιστρέφουμε στον Γενάρη. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε τη συνέχιση της παλιάς κυβέρνησης. Το Ποτάμι είναι πολύ μακριά από τους στόχους του και αυτό μας δημιουργεί τους αναγκαίους προβληματισμούς όσον αφορά τα λάθη και κυρίως δημιουργεί τους αναγκαίους προβληματισμούς σ' αυτούς που ευθύνονται για τα λάθη, που είναι ο επικεφαλής του. Το τι θα αποφασίσουμε είναι ζήτημα που θα κριθεί τις επόμενες μέρες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τις εκλογές ο κ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε απογοητευμένος. «Δεν μίλησα με τον κ. Τσίπρα. Δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε. Δεν θα συμμετέχουμε στην κυβέρνηση», είπε, τονίζοντας ότι το Ποτάμι θα δώσει το παρών στις γραμμές της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης. «Είμαστε ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, αλλά είμαστε και ένα κόμμα της Ευρώπης, της λογικής και της προόδου. Άρα η ψήφος μας κάθε φορά στη Βουλή δεν θα καθορίζεται από κάποια προσωπική αντιδικία ή τέλος πάντων από κάποιο απωθημένο. Θα είναι πάντα με βάση ποιο θεωρούμε ότι είναι το κοινό καλό και ποιο είναι το συμφέρον των περισσοτέρων Ελλήνων», τόνισε. Για να προσθέσει: «Με το 6% δώσαμε σπουδαία μάχη για τη χώρα. Ελπίζουμε τώρα, με το 4%, να φανούμε εξίσου χρήσιμοι».

Με το 4% που παίρνει το Ποτάμι εκλέγει 11 βουλευτές και συγκεκριμένα τους Στ. Θεοδωράκη, Σπ. Λυκούδη, Χ. Θεοχάρη, Γρ. Ψαριανό, Γ. Αμυρά, Γ. Μαυρωτά, Κ. Μάρκου, Σπ. Δανέλλη, Αχμέτ Ιλχάν, Ι. Φωτήλα, Κ. Μπαργιώτα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ