2015-09-22 18:10:47
Φωτογραφία για Aπίστευτο: Μεταφέρουν τους νεκρούς σε βαν από τη Λεμεσό στη Λευκωσία
Μέσα σε ένα κοινό βαν της Αστυνομίας μεταφέρονται οι νεκροί από το Νοσοκομείο Λεμεσού στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί για την υγεία τους και οι συγγενείς θυμάτων για έλλειψη σεβασμού στους νεκρούς.

Το πρόβλημα άρχισε εδώ και τρεις μήνες με την ανακαίνιση του νεκροτομείου στο Νοσοκομείο Λεμεσού, με αποτέλεσμα για τις περιπτώσεις των αιφνίδιων θανάτων (από τροχαία, και γενικά μη παθολογικά αίτια) οι σoροί να μεταφέρονται από την Αστυνομία στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν αφού θεωρούν ότι εκτίθενται σε διάφορες μολύνσεις, επειδή η Αστυνομία δεν διαθέτει ειδικά οχήματα μεταφοράς, με ψυγεία και άλλο εξοπλισμό.

Για το θέμα,, ο αστυνομικός διευθυντής Λεμεσού, Κύπρος Μιχαηλίδης, είχε ζητήσει συνάντηση με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας κατά την οποία τέθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν και κυρίως της έκθεσης σε κίνδυνο της υγείας αστυνομικών, αλλά και της ταλαιπωρίας συγγενών.

Η Αστυνομία ζήτησε όπως η μεταφορά των νεκρών γίνεται με ασθενοφόρο ή ειδικό όχημα. Το Υπουργείο Υγείας επικαλέστηκε την έλλειψη κονδυλίων και ανέφερε ότι δεν μπορεί να αγοραστεί ειδικό όχημα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ