2015-09-23 07:34:09
Φωτογραφία για Πούτιν: Oι ασκήσεις Center-2015 επιβεβαίωσαν το μεγάλο δυναμικό επιχειρήσεων του αμυντικού τομέα
Από την αρχή της χρονιάς ρωσικά στρατεύματα παρέλαβαν 2250 μονάδες υπερσύγχρονων στρατιωτικών οχημάτων, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν στη σύσκεψη προϊσταμένων των αμυντικών επιχειρήσεων.

"Ήδη έχουν παραλάβει 2250 μονάδες υπερσύγχρονων οχημάτων. Ανάμεσά τους είναι μαχητικά SU-35, SU-35С, ελικόπτερα Mi-8МТV51, σταθμοί ραντάρ, νέα μαχητικά οχήματα πεζοναυτών, τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού, αυτοκίνητα, συστήματα μη επανδρωμένων ιπτάμενων συσκευών ", δήλωσε ο πρόεδρος.

Στη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Βιομηχανική επιτροπής ο πρόεδρος τόνισε την βελτίωση της κατάστασης με την εκτέλεση της κρατικής αμυντικής παραγγελίας το 2015.

"Οι υποθέσεις της κρατικής αμυντικής παραγγελίας σε γενικές γραμμές εκτελούνται εγκαίρως και σε πρέπον μέγεθος ", διαπίστωσε. Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι η διαδικασία τοποθέτησης υποθέσεων της κρατικής αμυντικής παραγγελίας για το 2015 σχεδόν ολοκληρώθηκε. "Η κατάσταση εδώ έχει βελτιωθεί. Από όσα μπορώ να κρίνω, δεν μαζευόμαστε μάταια εδώ στο Σότσι δύο φορές το χρόνο, δεν σπαταλούμε το χρόνο μας με άλλα προβλήματα και ασχολούμαστε με αυτά τα συγκεκριμένα ζητήματα», παρατήρησε ο Πούτιν. «Πράγματι υπάρχει μια κίνηση εμπρός και είναι φανερή ".


Πριν τη σύσκεψη ο Πούτι παρακολούθησε την πορεία των στρατηγικών ασκήσεων αρχηγείων και επιτελείων "Center-2015".

Οι στρατηγικές ασκήσεις "Center-2015", οι μεγαλύτερες φέτος, γίνονται στη Ρωσία από τις 14 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Στις ασκήσεις συμμετέχουν περίπου 95 χιλ. άτομα, πάνω από 7 χιλ. μονάδες οπλισμού και στρατιωτικών οχημάτων, έως 170 αεροσκάφη και 20 πλοία. Διάφορα στάδια ασκήσεων γίνονται σε 20 επίγειους, θαλάσσιους, αεροπορικούς χώρους ασκήσεων και περιοχές στο έδαφος της Κεντρικής και της Νότιας στρατιωτικών περιοχών.

Μαζί με τον επικεφαλής του κράτους την πορεία των ασκήσεων παρακολούθησαν στο αρχηγείο ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σοϊγκού, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλέρι Γκεράσιμοφ. Σύμφωνα με το σκεπτικό αυτού του σταδίου των ασκήσεων εντοπίστηκε μια μεγάλη τρομοκρατική οργάνωση την οποία έπρεπε να εξουδετερώσουν. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε η αεροπορία, πυραυλικά συστήματα, τεθωρακισμένα, καθώς και πεζοναύτες.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ο Πούτιν έκανε πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις. Ειδικότερα, ενδιαφέρθηκε για την αποτελεσματικότητα διάφορων ειδών των αεροπορικών πυρομαχικών, καθώς και την ακρίβεια των αεροπορικών χτυπημάτων και για το πώς ελέγχεται. Στον πρόεδρο απάντησαν ότι ο ελεγχος πραγματοποιείται με βοήθεια της αεροφωτογράφησης, καθώς και με χρήση κάμερων που τοποθετούνται στην περιοχή και την άμεση αυτοψία του χώρους του χτυπήματος.

Στο χώρο ασκήσεων Ντονγκούζσκι ο Βλαδίμιρ Πούτιν μίλησε με κατασκευαστές πολεμικών οχημάτων και τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, άκουσε προτάσεις για εκσυγχρονισμό μαχητικών οχημάτων, επισκέφτηκε την έκθεση αυτόματων όπλων.

Οι ασκήσεις "Center-2015" έδειξαν υψηλά τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά σύγχρονων συστημάτων οπλισμού και επιβεβαίωσαν μεγάλο δυναμικό αμυντικών επιχειρήσεων της Ρωσίας, δήλωσε ο Βλαδίμιρ Πούτιν.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι για τη στήριξη της οικονομικής κατάστασης επιχειρήσεων του αμυντικού και βιομηχανικού τομέα χρειάζεται να προσελκυθούν πρόσθετες επενδύσεις και μέσα τα οποία υα επιτρέψουν να αναπτύσσονται βασικές πολεμικές και βιομηχανικές τεχνολογίες, να γίνονται έρευνες και πρακτικές εφαρμογές στην κατασκευή προοδευτικού οπλισμού και στρατιωτικών οχημάτων.

Χρειάζεται να ξεκινήσουμε τη δική μας παραγωγής περίπλοκων εξαρτημάτων για στρατιωτικά οχήματα, δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν. "Χρειαζόμαστε να ξεκινήσουμε τη δική μας παραγωγή περίπλοκων εξαρτημάτων και κόμβων για όπλα και στρατιωτικά οχήματα. Πρέπει οπωσδήποτε να το κάνουμε", ζήτησε ο επικεφαλής του κράτους στη συνεδρίαση της Στρατιωτικής και Βιομηχανικής επιτροπής.

Ο επικεφαλής του κράτους τόνισε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο πρόγραμμα της αντικατάστασης των εισαγωγών. Αυτό το πρόγραμμα "παίζει αποφασιστικό ρόλο στην εξασφάλιση της τεχνολογικής και στρατιωτικής ασφάλειας της Ρωσίας ", τόνισε ο Πούτιν.

Όπως είπε, η αντικατάσταση των εξαγωγών στον αμυντικό και βιομηχανικό τομέα άρχισε στα μέσα του 2014. "Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη ότι τώρα διαβαίνουμε στην αντικατάσταση όλο και πιο περίπλοκων εξαρτημάτων και κόμβων, ενώ τα διαστήματα παραγωγής προϊόντων και παράδοσης σε στρατεύματα είναι πολύ συγκεκριμένα ", δήλωσε ο πρόεδρος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απόδραση στο Μέτσοβο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απόδραση στο Μέτσοβο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ