2015-09-24 21:30:06
Φωτογραφία για Τι είπαν Τσίπρας - Νταβούτογλου στην τηλεφωνική συνομιλία τους
Συγχαρητήριο τηλεφώνημα έκανε ο  Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Α. Νταβούτογλου προς τον Έλληνα ομόλογό του κ.Α Τσίπρα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας Anadolu.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ο κ Νταβούτογλου κάλεσε χθες τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  τον συνεχάρη για το εκλογικό αποτελέσματα και ευχήθηκε επιτυχία στις εργασίες σχηματισμού της νέας κυβέρνησης. Επιπλέον, κάλεσε δε τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Τουρκία για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, που θα γινει μετά τις εκλογές στην Τουρκία στις αρχές Νοεμβρίου.

  Τσίπρας: Συνεργασία στην μεταναστευτική κρίση

Οπως αναφέρεται από το πρακτορείο ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον κ Νταβούτογλου και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις προσεχείς εκλογές, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών και θα χαρεί να επισκεφθεί την Τουρκία μετά τις εκλογές. Επίσης, επεσήμανε ότι θα πρέπει να συνεχισθεί η συνεργασία σε αρκετά ζητήματα και κυρίως στην μεταναστευτική κρίση.


Οι δυο Πρωθυπουργοί φέρεται να συμφώνησαν, επίσης, να πραγματοποιήσουν συνάντηση στην Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 70ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε.αυτές τις ημερες.

Αγκυρα: Επιστολή σε Πρωθυπουργούς για τους πρόσφυγες

Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφέρεται, ακόμη, ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή προς όλους τους ομολόγους του των κρατών – μελών της Ε.Ε., τους Προέδρους του Συμβουλίου και της Επιτροπής της Ε.Ε., τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπαμα, τον επικεφαλής των Η.Ε., τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τους Γενικούς Γραμματείς του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, με την οποία επεσήμανε την ανάγκη να αναλάβει δράση η διεθνής κοινότητα απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση και κάλεσε τις χώρες στις οποίες προσδοκούν να μεταβούν οι πρόσφυγες να δεχθούν μεγαλύτερο αριθμό εξ αυτών.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ