2015-09-26 17:43:06
Φωτογραφία για Νάιτζελ Φάρατζ – Ο άνθρωπος που δεσμεύτηκε να οδηγήσει την Αγγλία εκτός ΕΕ [video]
Ας πούμε ότι με κάποιο μαγικό και περίεργο τρόπο εκλέγεσαι ευρωβουλευτής. Πέρα από την καλή ζωή που μπορούν να σου προσφέρουν οι Βρυξέλλες, θα πρέπει κάποια στιγμή να παραβρίσκεσαι και στις συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβούλιου. Κι εκεί αρχίζουν, τα... βαρετά. Εκτός κι αν ένας από τους ομιλητές είναι ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Γράφει η Ευγενία Κουντούρη

Ο Αγγλος αρχηγός του UKIP, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια την... ατραξιόν του Ευρωκοινοβουλίου. Η ομιλία του αναμένεται πάντα με τεράστιο ενδιαφέρον, εκτός κι αν είσαι ο ... άτυχος που θα αποφασίσει να στοχοποιήσει. Καυστικός, επιθετικός, με ακραίες αντιλήψεις και αφοσιωμένα πολέμιος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Φάρατζ έχει συχνά προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, αφού για να το θέσουμε πολύ απλά, δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο, εμφανίστηκε κρατώντας το ταμπελάκι με την λέξη «ΟΧΙ» και δήλωσε στην συνέχεια τρομερά απογοητευμένος από τον Έλληνα πρωθυπουργό που θέλει να κρατήσει την χώρα στην ΕΕ. Τώρα, δεσμεύεται πως θα βγάλει έξω την Αγγλία και ξεκίνησε την εκστρατεία του με μία ομιλία που ήδη προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από τα αντίπαλα κόμματα.


«Θα κερδίσουμε το δημοψήφισμα»

«Πίστευα πως το «ΟΧΙ» στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρισκόταν στο 33%. Τώρα είναι πεπεισμένος πως είναι στο 50-50. Θα κάνω τα πάντα για να κερδίσουμε και να βγάλουμε την Αγγλία από την ΕΕ» δήλωσε ο Φάρατζ που ανέβηκε στο βήμα για την ομιλία του με μουσική υπόκρουση το «Final countdown», ως άλλος... Ρόκι Μπαλμπόα.

Ο ηγέτης του UKIP πάντως ένωσε όλες τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις στην Βρετανία σε ένα γκρουπ που ονομάζεται «Leave.eu» και το οποίο σκοπεύει να τα δώσει όλα για τη νίκη.

Το γκρουπ αυτό ετοιμάζει μεγάλες κινητοποιήσεις, στέλνοντας φυλλάδια σε κάθε πόρτα στην Βρετανία, κάνοντας ανοιχτές συγκεντρώσεις, αλλά και μία τρομερή σε έκταση καμπάνια μέσω των social media.

Το γουρούνι στη μέση

Θα ήταν βέβαια είδηση εάν ο Νάιτζελ Φαρατζ μιλούσε και δεν καταφέρονταν υποτιμητικά προς τους αντιπάλους του. Την ώρα που ο αρχηγός των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν αρνούνταν κατηγορηματικά να σχολιάζει την υπόθεση του Ντέιβιντ Κάμερον και του... γουρουνιού, ο Φάρατζ δεν είχε κανέναν τέτοιο ενδοιασμό.

«Ο Κάμερον είναι το γουρουνάκι στη μέση» είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στο ακροατήριο. Βλέποντας πως κάποιοι από το κοινό δεν βρήκαν τον χαρακτηρισμό και τόσο αστείο, συμπλήρωσε «εγώ πάντως το διασκέδασα».

Την ίδια ώρα κατηγόρησε και τον Κόρμπιν πως εγκατέλειψε τις αξίες του, συμπληρώνοντας πάντως πως είναι το μεγαλύτερο δώρο που έγινε ποτέ στο UKIP, αφού είναι τόσο αντιδημοφιλής στο κόμμα του.

Τα καλύτερα του Φάρατζ

Κι επειδή, με το Νάιτζελ Φάρατζ να σηκώνει τα μανίκια και να βγαίνει μπροστά στην καμπάνια για το «ΟΧΙ» της Αγγλίας στην ΕΕ, είναι βέβαιο πως θα ζήσουμε μέχρι το δημοψήφισμα πολλές μεγάλες στιγμές, αξίζει να θυμηθούμε ορισμένες από τις κορυφαίες του ομιλίες στο Ευρωκοινοβούλιο.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ