2015-09-27 13:22:05
Φωτογραφία για Αναγνωστοπούλου: Να προστατεύσουμε την ανεξιθρησκία
Θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις Τσίπρα για την Αχαϊα, δηλώνει η αν. υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, σε συνέντευξη που έδωσε στην "Π" της Κυριακής και στο Πάνο Σακελλαρόπουλο, και αναφερόμενη στην απόδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, με βάση το σχέδιο Δρίτσα, που όμως απορρίπτει η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, και την άρδευση της Δ. Αχαϊας.

Παράλληλα ανακοινώνει ότι το θέμα με το ΦΠΑ στα φροντιστήρια παραμένει υπο διαπραγμάτευση προκειμένου να καταργηθεί, αν και οι νεότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες επιμένουν ότι αυτό "δεν παλεύεται".

Ως προς το ζήτημα που η ίδια ανακίνησε, η απλοποίηση, δηλαδή στη διαδικασία για εξαίρεση από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, επανέρχεται, ερωτώμενη, και δηλώνειτα εξής:

"Σε μια κοινωνία με τόσο δύσκολα προβλήματα, όπου οι μη χριστιανοί στα σχολεία είναι πραγματικότητα, ο δημόσιος χώρος πρέπει να είναι ανεξίθρησκος. Σεβόμαστε και δεν έχουμε τίποτε προσωπικό απένατι στην Ιεραρχία
. Και τη σεβόμαστε απόλυτα τόσο εμείς οι πολιτικοί όσο και όλοι οι πολίτες, για το έργο της -πνευματικό και κοινωνικό- αλλά σεβόμαστε και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της Εκκλησίας. Ενα υπουργείο όμως, πρέπει να εξασφαλίζει την ίση μεταχείριση και το σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων του καθενός. Πρέπει λοιπόν και τα παιδιά που ανήκουν σε άλλα θρησκεύματα και δεν θέλουν να διδάσκονται τα θρησκευτικά, να αισθάνονται ισότιμα μέσα στο δημόσιο χώρο του Ελληνικού Σχολείου.

Προσθέτει:

"Ήδη την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα, ως νέα αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, θα κάνω την πρώτη μου επίσκεψη σε σχολείο στην Πάτρα, εδώ όπου πήγα στο Δημοτικό αλλά και εδώ που ολοκλήρωσα το βασικό κύκλο σπουδών μου - στο 4ο Λύκειο - πριν φύγω για Αθήνα. Πήγα Δημοτικό, σε μια περιοχή λαϊκή και τελείωσα το Δημόσιο Λύκειο στην Πάτρα. Αυτό δε με εμπόδισε να διεκδικήσω μια πορεία αξιόλογη, να λαμβάνω θέσεις που διεκδικούν περισσότερο ίσως, παιδιά από Ιδιωτικά Σχολεία. Θέλω λοιπόν να δείξω με την επίσκεψη αυτή, ότι και το Δημόσιο Σχολείο είναι αξιολογότατο ενώ εγώ προσωπικά είχα και πανάξιους δασκάλους τους οποίους οφείλω και δημοσίως να ευχαριστήσω. Τα Δημόσια Σχολεία υποτιμώνται σήμερα και αυτό είναι λάθος!"
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ