2015-09-27 17:06:09
Φωτογραφία για Μ. Χρυσοβελώνη: «Οι ΑΝΕΛ είμαστε οι εγγυητές της σταθερότητας»
Από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου μία νέα μέρα ξημέρωσε στην Ελλάδα. Παρά τον ανελέητο και βρώμικο πόλεμο που δεχθήκαμε επί επτά μήνες και πολύ περισσότερο στην προεκλογική περίοδο, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αντέξαμε.

Ο ελληνικός λαός ψήφισε πατριωτικά και εμπιστεύτηκε για δεύτερη συνεχή φορά τις τύχες της χώρας στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει ως στόχο να βγάλει την Πατρίδα από τη μέγγενη των μνημονίων και να την οδηγήσει με σίγουρα και σταθερά βήματα στην ανάπτυξη.

Ο λαός άντεξε στα χτυπήματα και τις σφοδρές πιέσεις από το διαπλεκόμενο σύστημα και παρέμεινε πιστός στην απόφασή του να δώσει οριστικό τέλος στο καθεστώς της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και της μίζας, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τα μνημόνια.

Και αυτή τη φορά οι Έλληνες πολίτες όρισαν τους ΑΝΕΛ ως εγγυητές για τη διακυβέρνηση, για την ομαλότητα, για την πρόοδο του τόπου.

Η λυσσαλέα επίθεση του διαπλεκόμενου κατεστημένου στους ΑΝΕΛ και προσωπικά στον Πάνο Καμμένο δεν πέτυχε τον στόχο της, που δεν ήταν άλλος από το να μας βγάλουν εκτός του πολιτικού χάρτη και να μας φιμώσουν
. Ατύχησαν. Οι ΑΝΕΛ θα είμαστε και πάλι στη Βουλή και στην κυβέρνηση, και θα δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την Ελλάδα που αξίζει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, στους έντιμους ανθρώπους του μόχθου και στα νιάτα που αναζητούν αγωνιωδώς ένα καλύτερο μέλλον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ κάναμε πραγματικότητα την εθνική συμφιλίωση. Επιδιώξαμε και πετύχαμε από κοινού τη συνεννόηση και συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς και της Κεντροδεξιάς με κοινό στόχο τη σωτηρία της χώρας και της κοινωνίας.

Άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές καταγωγές ενωθήκαμε, παραμερίσαμε τις ιδεολογικές διαφορές μας και συνεργαζόμαστε για ένα κοινό σκοπό: να βγάλουμε την Ελλάδα από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και να ξαναδώσουμε στους πολίτες αυτής της χώρας τη χαμένη αίσθηση της εθνικής αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας.

Στο 7μηνο της προηγούμενης διακυβέρνησης είχαμε μια άριστη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ που βασιζόταν στην ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και την αμοιβαιότητα.

Και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη χαριστική βολή στο φθαρμένο πολιτικό σύστημα που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ένα δημοκρατικό κίνημα το οποίο είναι στο χώρο του κέντρου, με ανθρώπους και από την κεντροδεξιά και από την κεντροαριστερά, που από τη θέση του συμπολιτευόμενου εταίρου πρωτοστατούμε στην εμπέδωση μιας πλατιάς κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας.

Και σ’ αυτές τις εκλογές διαψεύσαμε τις δήθεν επιστημονικές μετρήσεις των δημοσκόπων. Ο εταιρείες δημοσκοπήσεων στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έπεσαν απλώς έξω στις «προβλέψεις» τους σχετικά με το ποσοστό των ΑΝΕΛ. Είναι κυρίαρχη η εντύπωση ότι επιχείρησαν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη σε βάρος των ΑΝΕΛ. Δίνοντας χαμηλά ποσοστά κάτω από το όριο του 3%, απέτρεπαν στους ψηφοφόρους να μας ψηφίσουν. Και η στάση τους αυτή ενέχεται για δόλο. Το πλέον τρανταχτό παράδειγμα συνιστούν οι μετρήσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που ένα 24ωρο πριν ανοίξουν οι κάλπες έδιναν στους ΑΝΕΛ ποσοστό μόλις 1,7%!! Εδώ πρόκειται για συνειδητή παραπλάνηση που υπηρετεί καθαρά πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες. Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων υποχρεούνται και οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για τις δήθεν επιστημονικές μεθόδους που χρησιμοποιούν.

Αξίζουν πολλά και θερμά «ευχαριστώ» στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, στους απλούς πολίτες, που κάτω από αυτές τις συνθήκες στήριξαν και εμπιστεύτηκαν τους ΑΝΕΛ. Αξίζουν επίσης θερμά «ευχαριστώ» και στα στελέχη του Κινήματός μας που έδωσαν έναν σκληρό και ανυστερόβουλο αγώνα.

Οφείλω να ευχαριστήσω, βεβαίως, εξίσου εγκάρδια τους πολίτες της Μαγνησίας που δεν λύγισαν από τις κακόβουλες επιθέσεις και μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Αξίζει πάντως όλοι οι Έλληνες, ανεξάρτητα από πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση, να συνταχθούν μαζί μας στον αγώνα για να βγούμε επιτέλους από τα μνημόνια και να διασφαλίσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ