2015-09-27 21:38:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα [photo+video]
Κορυφώθηκαν, με κάθε λαμπρότητα, οι εκδηλώσεις για την 51η επέτειο της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα στην Πάτρα Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική λαμπρότητα το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της Τίμιας Κάρας, την οποία συνόδευσαν πλήθος κληρικών, εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος κόσμου.

Διήλθε διά θαλάσσης προς τον μώλο του Αγίου Νικολάου και στις 7.00 εψάλλει δέηση στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Ακολούθως η Λιτανεία κατευθύνθηκε προς τον ιερό ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, οι οποίοι πλαισίωσαν τον Μητροπολίτη Πατρών και τον Βοηθό του, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο, μαζί με δεκάδες ιερείς της Μητροπόλεώς μας.

Η Λιτανεία προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα:


Δοξολογία στην πλατεία Τριών Συμμάχων:

Η Τίμια Κάρα στην πλατεία Τριών Συμμάχων:

Πριν λίγο τελέστηκε ο αγιασμός στην Ιχθυόσκαλα ενόψει της νέας αλιευτικής περιόδου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο το απόγευμα στις 7.00 με το Μεγάλο Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στον νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου.

Στις εκδηλώσεις παρίστανται ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και ο Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, οι οποίοι πλαισιώνουν τον Μητροπολίτη Πατρών και τον Βοηθό του, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο, μαζί με δεκάδες ιερείς της Μητροπόλεως των Πατρών.

Η επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου από τη Ρώμη, στην πόλη όπου δίδαξε και μαρτύρησε, είχε πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου του 1964.

Στις 5:45 μ.μ., ξεκίνησε η λιτανεία της Αγίας Κάρας προς την Ιχθυόσκαλα, όπου θα τελεσθεί ο αγιασμός με αφορμή την έναρξη της νέας αλιευτικής περιόδου.

Στις 6:30 μ.μ., σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Αγία Κάρα θα διέλθει διά θαλάσσης προς τον μόλο του Αγίου Νικολάου και στις 7.00 θα αναπεμφθεί δέηση στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Ακολούθως θα ξεκινήσει η μεγάλη λιτανεία προς τον ιερό ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Σήμερα τα πρωί, πλήθη πιστών κατέκλυσαν από νωρίς τον περικαλλή ναό του Αποστόλου Ανδρέου, για να προσκυνήσουν την πανσεβάσμια Κάρα του.

Της Πολυερχαριτικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Ιωσήφ Μήλια, αδελφού της Ιεράς Μονής Ομπλού.

Στην προσλαλιά του ο χειροτονηθείς Πρεσβύτερος μίλησε με λόγια από καρδιάς, για την κλήση και κλίση στην Ιερωσύνη και αναφέρθηκε στην Μοναχική Πολιτεία, όπως την ζει στην Μονή Ομπλού, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει πρόσωπα τα οποία τον ενίσχυσαν ώστε να φθάσει στην ευλογημένη αυτή ώρα.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αποδοχή της κλήσεως εκ μέρους των Μαθητών τόνισε ότι προσήλθαν με πίστη, προθυμία, υπακοή, ταπείνωση, αφοσίωση και εργάστηκαν με αυταπάρνηση αίροντες τον Σταυρό του μαρτυρίου και της δόξης του Σωτήρος Χριστού, υπέρ Αυτού του Θείου Λυτρωτού και της σωτηρίας των ανθρώπων.

Με αυτήν την προοπτική τόνισε στον χειροτονηθέντα, ότι πρέπει να πορεύεται ώστε να αφήσει τα ίχνη του, ως ένας άνθρωπος και πιστός θεράπων του Κυρίου και διάκονος των ανθρώπων υπέρ της σωτηρίας αυτών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος παρεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο να προχειρίσει σε Αρχιμανδρίτη τον νέο Πρεσβύτερο.

Ο Σεβασμιώτατος Ναυπάκτου ευχήθηκε επίσης από καρδιάς στον νέο κληρικό να ζήσει βίο άγιο και πνευματικό.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ