2015-09-27 23:33:29
Φωτογραφία για Γερμανία: Φόβοι για επεισόδια εις βάρος μεταναστών
Ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών προειδοποίησε σήμερα για μια ριζοσπαστικοποίηση της άκρας δεξιάς μπροστά στις ροές των μεταναστών, ενώ το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν στη χώρα πολλές διαδηλώσεις εναντίον των προσφύγων.

"Αυτό που βλέπουμε με την κρίση των προσφύγων είναι η κινητοποίηση της άκρας δεξιάς (...) στον δρόμο, αλλά επίσης ενός τμήματος της άκρας αριστεράς" που αντιτίθεται σ' αυτούς, δήλωσε στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (BfV).

"Παρατηρούμε (...) ότι σχεδόν όλοι οι εξτρεμιστές στη Γερμανία, είτε είναι της δεξιάς είτε της αριστεράς ή ισλαμιστές, ριζοσπαστικοποιούνται" και "γίνονται πιο επιρρεπείς στη βία", υπογράμμισε προσθέτοντας πως το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στους κόλπους της άκρας δεξιάς.

Η Γερμανία αναμένεται να υποδεχθεί το 2015 από 800.000 έως ένα εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες. Τους τελευταίους μήνες έχουν πολλαπλασιασθεί οι διαδηλώσεις και οι επιθέσεις εναντίον προσφυγικών εστιών, ιδιαίτερα στην ανατολική Γερμανία.


Σύμφωνα με τον Μάασεν, 22 εστίες προσφύγων έχουν γίνει στόχοι εμπρησμών από τις αρχές της χρονιάς.

Αυτό το σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις, ιδιαίτερα στην ανατολική Γερμανία, και σε ορισμένες σημειώθηκαν συμπλοκές με την αστυνομία, όπως στο Νίντεραου, κοντά στη Δρέσδη, κοιτίδα του αντιπροσφυγικού κινήματος Pegida.

Στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας, αστυνομικοί και στρατιώτες προστάτευσαν δύο λεωφορεία που οδηγούσαν περίπου εκατό πρόσφυγες σε μια εστία. Την προηγούμενη νύκτα, μέλη της άκρας δεξιάς, ορισμένα υπό την επήρεια οινοπνευματωδών, είχαν διαδηλώσει μπροστά από την εστία, ένα πρώην σουμπερ-μάρκετ που ήταν τότε άδειο.

Το βράδυ της Παρασκευής, συνολικά περίπου χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας (βόρεια Γερμανία), όπως το Στράλσουντ όπου τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά στη διάρκεια συμπλοκών με αντιδιαδηλωτές.

Στη Λειψία (ανατολική Γερμανία), περίπου 400 οπαδοί της ακροδεξιάς οργάνωσης "Επίθεση για τη Γερμανία" διαδήλωσαν χθες, Σάββατο, μπροστά σε περίπου χίλιους αντιδιαδηλωτές. Μεταξύ των δύο στρατοπέδων σημειώθηκαν ρίψεις πετρών και φωτοβολίδων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ