2015-09-28 22:58:01
Φωτογραφία για Ινδία: Σε τροχιά ο δορυφόρος-παρατηρητής του διαστήματος
Σε ένα σημαντικό βήμα για το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας η Ινδία έβαλε σε τροχιά τον δορυφόρο Astrosat που στόχο έχει την μελέτη των πιο μακρινών φαινομένων του Σύμπαντος

Σε μία ένδειξη της ισχυροποίησης της οικονομίας της και του μεγάλου ρόλου που θέλει να παίξει στην εξερεύνηση του διαστήματος, η Ινδία εκτόξευσε με επιτυχία έναν ακόμα πύραυλο που μετέφερε έναν δικό της και έξι δορυφόρους από άλλες χώρες.

Ο δικός της δορυφόρος, με την ονομασία ASTROSAT θα περιστρέφεται σε απόσταση 650 χιλιομέτρων σε τροχιά γύρω από τη Γη, και θα διερευνά μακρινά αστρικά φαινόμενα, πλανήτες αλλά και απομακρυσμένες περιοχές του Σύμπαντος, κατά τα πέντε χρόνια που θα μείνει στο διάστημα. Τα στοιχεία θα στέλνονται πίσω στην Ινδία, όπου και θα επεξεργάζονται για λογαριασμό της χώρας αλλά και όσων ζητούν στοιχεία από αυτήν.

Οι άλλοι έξι δορυφόροι που εκτοξεύτηκαν με τον Ινδικό πύραυλο, ανήκουν οι 4 στις ΗΠΑ, ο ένας στην Ινδονησία και ο άλλος στον Καναδά.


Η εκτόξευση που έγινε σήμερα Δευτέρα έρχεται να συνδυαστεί με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Narendra Modi ότι η χώρα πρόκειται να επεκτείνει το διαστημικό της πρόγραμμα. Ως παράδειγμα της αποτελεσματικότητας του προγράμματος της Ινδίας, αναφέρεται το γεγονός ότι στις 24 Σεπτεμβρίου, κατάφεραν να βάλουν σε τροχιά έναν δορυφόρο στον Άρη, με το εξαιρετικά χαμηλό κόστος για τέτοια επιχείρηση των 80 εκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ παράλληλα υπάρχει στα σκαριά και έχει δοκιμαστεί ήδη ένας νέος μεγαλύτερος πύραυλος, με δυνατότητα μεταφοράς πιο βαρέων φορτίων, κάτι που αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στις διαστημικές προσπάθειες των Ινδών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ