2015-09-29 17:39:07
Φωτογραφία για «ΕΧΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ»
Ο διευθυντής της αγγλικής ιστοσελίδας insidefutbol.com, Φίλιπ Μπάκλεϊ, ακτινογραφεί για λογαριασμό του gazzetta.gr την Αρσενάλ, επισημαίνοντας τα στοιχεία που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Ο ρόλος των Αλέξις Σάντσες, Γουόλκοτ, και ο ρυθμός των «κανονιέρηδων».

Αναλυτικά Η αναπάντεχη ήττα της Άρσεναλ από την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ δεν αφήνει περιθώρια για νέα απώλεια κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η παράδοση των «κανονιέρηδων», αλλά και η δυναμική τους στο «Emirates» αποτελούν σύμμαχο για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, παρά το γεγονός πως θα παραταχθεί με σημαντικές απουσίες.

Ο διευθυντής της εν λόγω ιστοσελίδας εξηγεί ποια είναι τα σημεία στα οποία καλείται να «χτυπήσουν» οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Παράλληλα υπογραμμίσει την επιθετική λειτουργία των Λονδρέζων κάνοντας ειδική μνεία στους Αλέξις Σάντσες, Κοκλέν και Γουόλκοτ.

«Η Άρσεναλ μετά την κακό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του Champions League κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ θέλει απεγνωσμένα τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό.


Τώρα η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι σε θέση να κάνει ένα βήμα μπροστά και στους ομίλους του Champions League μετά την εμφατική επικράτηση επί της Λέστερ το Σαββατοκύριακο.

Το να χάσει βαθμούς σε δεύτερο παιχνίδι στο Champions League είναι κάτι που δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ο Αρσέν Βενγκέρ έχοντας απαιτήσει από την ομάδα του να κερδίσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια.

Μπορεί η Άρσεναλ να συνέτριψε με 5-2 την Λέστερ, έχοντας την συνδρομή κυρίως του Αλέξις Σάντσες που επέστρεψε στις εξαιρετικές εμφανίσεις του, όμως ακόμα παρατηρούνται αμυντικές αδυναμίες.

Αν μη τι άλλο αυτό συμβαίνει με τον αργό Μερτεζάκερ και με τον ανιαρό Ματιέ Ντεμπισί αν φυσικά αγωνιστεί.

Από την άλλη πλευρά η Άρσεναλ με την δυναμική της στην επίθεση και με το γρήγορο ποδόσφαιρο θα διεκδικήσει όλες τις πιθανότητες που έχει για να κλείσει από τον ξεκίνημα τον Ολυμπιακό στα καρέ του.

Με δεδομένο το ρεκόρ του Αρσέν Βενγκέρ στο Champions League θα ήταν ασυνήθιστο εάν δεν κατακτούσε τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Τίο Γουόλκοτ εντυπωσιάσει ως κεντρικός στράικερ και μετά το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Λέστερ θα διατηρήσει σίγουρα την θέση του αντί του τιμωρημένου Ζιρού.

Ο Γουόλκοτ είναι σε θέση να αποβεί καθοριστικός για την άμυνα του Ολυμπιακού εάν του δώσουν χώρους για να κάνει τρεξίματα από πίσω. Με τον ρυθμό του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Υπάρχουν επίσης οι τραυματισμοί των Ματιέ Φλαμινί και Μίκελ Αρτέτα όμως δεν είναι μεγάλες απώλειες για την Αρσενάλ, από την στιγμή που ο Φρανσίς Κοκλέν πιθανότατα θα είναι ετοιμοπόλεμος και συνέχισε να δίνει στον Βενγκέρ μία καλή δικαιολογία για να μην αγοράσει αλλο αμυντικό χαφ το καλοκαίρι.

Ο Πετρ Τσεχ ήταν το μοναδικό θερινό μεταγραφικό απόκτημα της Άρσεναλ. Πρόκειται για την ίδια ομάδα που βρήκε ρυθμό προς το τέλος της περυσινής σεζόν και ξεκίνησε και φέτος ως φαβορί.

Μοναδικό ερωτηματικό για μένα αποτελεί εάν στην άκρη του μυαλού τους έχουν το μεγάλο ντέρμπι που ακολουθεί με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο δεν πρέπει να χάσουν ειδικά μετά την ήττα από την Τσέλσι που επίσης διεκδικεί το πρωτάθλημα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ