2015-09-29 18:57:16
Φωτογραφία για Τι προδίδει η γλώσσα του σώματος μεταξύ του Μπιλ Κλίντον και του Αλέξη Τσίπρα;
Πριν ξεκινήσουμε να αναλύσουμε τι έδειξε η γλώσσα του σώματος στη συνάντηση Κλίντον-Τσίπρα, πρέπει να δούμε ποιόν είχε απέναντί του ο Έλληνας πρωθυπουργός, και μιλάμε για τον πρώην πρόεδρο των Η.Π.Α. που ήταν για 8 χρόνια πρωταγωνιστής πολλών γεγονότων στο παγκόσμιο γεωπολιτικό στερέωμα.

Ο Μπιλ Κλίντον υπήρξε στη κρίση με τα Ίμια υπεύθυνος που τράβηξε το αυτί τις Τανσού Τσιλέρ (Tansu Çiller) και διεκόπη μια πολεμική σύγκρουση Ελλάδος και Τουρκίας λόγω της συμμαχίας τους στο ΝΑΤΟ.

Ο Κώστας Σημίτης όταν είπε το ευχαριστώ στους Αμερικάνους γι΄αυτό τον λόγο το είπε μέσα στο κοινοβούλιο, παρόλο οι απο κάτω βουλευτές τον γιουχάρανε εκ του ασφαλούς.

Τέρμα η φλυαρία και ας μπούμε στο ζουμί της υπόθεσης που αφορά τη γλώσσα του σώματος μεταξύ Τσίπρα και Κλίντον.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι φανερά τρακαρισμένος, και ξέρει καλά πλέον πως παίζεται η σκακιέρα με τα γεωπολιτικά συμφέροντα κυρίως στη Μεσόγειο.


Ήταν αγχωμένος και προφανώς χρειάζονταν μεταφραστή για να καταλαβαίνει τα αμερικάνικα του Κλιντον, μιας και έχει βαριά προφορά που δεν μπορείς να τον καταλάβεις τι λέει όταν μιλά γρήγορα.

Από την άλλη το ντύσιμο του Έλληνα πρωθυπουργό ήταν σωστό, λαϊκό και σεμνό, σε σύγκριση με το κοστούμι του Μπίλ που ήταν κάποιον χιλιάδων δολαρίων.

Η μη χρήση γραβάτας σε τέτοιες συναντήσεις παγκόσμιου βεληνεκούς ήταν το μείον για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς κανείς δεν σε παίρνει στα σοβαρά με αυτά που λες όταν δεν φοράς γραβάτα.

Έτσι λειτουργεί στα μάτια των επενδυτών, τα πάντα μετρούν σε αναγνωρισμένα ιδρύματα όπως είναι αυτό του Κλίντον.

Τα γέλια αμηχανίας, το βήχω και ξεροβήχω.. ήταν άλλο ένα μείον στην εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού.

Επίσης, πίσω απο την πλάτη του Τσίπρα φαίνονταν καθαρά το ζεύγος Αγγελοπούλου, που για τους αριστερούς ψηφοφόρους δεν είναι και ότι το καλύτερο να βλέπουν τους πλούσιους της Ελλάδας κοντά στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Από την άλλη ο Μπιλ Κλίντον εμπνέει το αέρα του Αμερικάνου πρώην προέδρου των Η.Π.Α. και σαφώς γνωρίζει ποιόν έχει απέναντι του. Άλλωστε γνωρίζει σχεδόν τα πάντα για τον γεωπολιτικό ορίζοντα στην Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Η γλώσσα του σώματος στον Μπίλ Κλίντον θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί σε 2 σκέλη:

Α) Του λείπει ο προεδρικός θώκος, και αυτό φαίνεται στα μάτια του όταν μιλά ο Έλληνας πρωθυπουργός. Το βλέμμα χάνεται και οι σκέψεις του τον περιβάλουν απο το παρελθόν. Γι΄αυτό έχει και αυτόν αέρα του εγώ τα ξέρω όλα.

Β) Θέλει να ειρωνευτεί τον Αλέξη Τσίπρα και να τον στριμώξει άσχημα, [πορείες πολυτεχνείων κ.α.] αλλά, επειδή διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το ζεύγος Αγγελοπούλου το σταματά και σοβαρεύεται.

Άλλωστε η χειραψία με την Γιάννα στην αρχή της συνέντευξης δείχνει πολλά.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ