2015-09-29 21:18:04
Φωτογραφία για Πούτιν: H συνάντηση με τον Ομπάμα ήταν εκπληκτικά ειλικρινής
Οι σχέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ΗΠΑ, δυστυχώς, βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο, και η Μόσχα δεν ευθύνεται για κάτι τέτοιο, είναι η επιλογή των ΗΠΑ, η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να αποκαταστήσει τις σχέσεις, είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν μετά το πέρας της συνάντησης με τον Αμερικάνο ομόλογό του Μπάρακ Ομπάμα η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα. "Πάντα είμαστε έτοιμοι στην ανάπτυξη των σχέσεών μας, στην αποκατάστασή τους σε πλήρη όγκο", δήλωσε ο πρόεδρος στους δημοσιογράφους.

Ο επικεφαλής του κράτους πρόσθεσε ότι υπάρχουν και διαφορές, όμως ο Πούτιν με τον Ομπάμα συμφώνησαν να τις επεξεργάζονται από κοινού.

"Η σημερινή μας επικοινωνία, όπως έχω πει, ήταν πολύ εποικοδομητική και εκπληκτικά ειλικρινής", είπε ο Ρώσος ηγέτης στους δημοσιογράφους. "Βρήκαμε πολλά κοινά σημεία επαφής, υπάρχουν όμως και οι διαφωνίες", πρόσθεσε ο Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι αυτές οι διαφωνίες είναι πασίγνωστες.


Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είπε ότι συζήτησε με τον Ομπάμα την Ουκρανία, την Εγγύς Ανατολή και υπάρχουν πολλές κοινές θέσεις.

Απαντώντας στην ερώτηση για τη δυνατότητα πιο ενεργούς συμμετοχής των ΗΠΑ στην διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία, ο πρόεδρος υπενθύμισε ότι "οι Ηνωμένες Πολιτείες ήδη συμμετέχουν αρκετά ενεργά στη διευθέτηση, αν και δεν φαίνεται τόσο καθαρά". Υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ σε ένα συγκεκριμένο βαθμό "βρίσκονται πίσω από την πλάτη των αρχών του Κιέβου, είναι σε μια μόνιμη επαφή με τους Ευρωπαίους". Ταυτόχρονα μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ΗΠΑ έχει δημιουργηθεί "μια καλή επαφή στο επίπεδο του ΥΠΕΞ σε μια μόνιμη βάση ", πρόσθεσε ο Πούτιν.

Στη Συρία η Ρωσία και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συντονιστούν στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

"Υπάρχει μια αντίληψη της ανάγκης να ενισχυθεί η δράση των ΗΠΑ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, θα σκεφτούμε για τη δημιουργία κοινών μηχανισμών για το σκοπό αυτό ", δήλωσε ο Πούτιν.

Ταυτόχρονα ο Πούτιν θεωρεί παράνομη την επιφορά αεροπορικών χτυπημάτων από τη Γαλλία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ στο έδαφος της Συρίας.

"Πράγματι, τώρα στη Συρία τα στρατιωτικά αεροπλάνα της Γαλλίας, της Αυστραλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών χτυπούν με βόμβες και πυραύλους όχι μόνο το έδαφος του Ιράκ στις ομάδες του ISIS, που σε γενικές γραμμές ανταποκρίνεται στο διεθνές δίκαιο, επειδή ήταν το αίτημα της κυβέρνησης του Ιράκ. Αλλά σχετικά με το έδαφος της Συρίας είναι παράνομο, επειδή δεν υπάρχει ούτε η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με το θέμα αυτό, ούτε ένα σχετικό αίτημα των επίσημων αρχών της Δαμασκού ", υπογράμμισε.

Στην παρατήρηση δημοσιογράφων ότι ο Ομπάμα και ο Ολλάντ τάσσονται κατά του Άσαντ, ο πρόεδρος της Ρωσίας επισήμανε ότι "ο καθορισμός της μοίρας της Συρίας πρέπει να βρίσκεται στα χέρια των Σύριων πολιτών, ούτε ο Ομπάμα, ούτε ο Ολλάντ δεν είναι πολίτες της Συρίας ". "Τρέφω μεγάλο σεβασμό στους εταίρους μου, και στον Αμερικάνο, και στο Γάλλο. Εκείνοι όμως, από όσα γνωρίζω, δεν είναι πολίτες της Δημοκρατίας της Συρίας, για το λόγο αυτό προφανώς δεν πρέπει να λαμβάνουν μέρος στον καθορισμό της μοίρας της δημοκρατίας, της μοίρας της ηγεσίας του άλλου κράτους. Προφανώς είναι η υπόθεση των ίδιων των Σύριων ", είπε ο πρόεδρος.

Η Ρωσία δεν αποκλείει καθόλου τη συμμετοχή της στην ομαλοποίηση της κατάστασης στη Συρία, δήλωσε ο Πούτιν, όμως ο πρόεδρος κατηγορηματικά απέκλεισε τη συμμετοχή των Ρώσων στρατιωτών στην επίγεια επιχείρηση.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας είπε επίσης ότι το πληροφοριακό κέντρο στη Βαγδάδη άνοιξε για τη συμμετοχή όσων χωρών ενδιαφέρονται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. "Ήδη έχουμε πει ότι αυτό το πληροφοριακό κέντρο που άνοιξε στη Βαγδάδη στο Ιράκ για να συμμετέχουν στην εργασία του οι εκπρόσωποι όλων των χωρών που ενδιαφέρονται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας", δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ