2015-10-01 05:28:07
Φωτογραφία για Ενδιαφέρον από αγρότες για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης
Οι Κύπριοι αγρότες επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια και εμπορία της βιομηχανικής κάνναβης αναφέρει σε ανακοίνωση η Ενωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ).

Στην ανακοίνωση η ΕΚΑ καλεί την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία να επισπεύσουν και να ολοκληρώσουν το σχετικό νομοσχέδιο , ώστε να αρχίσουν όλες οι διαδικασίες και με τη νέα καλλιεργητική περίοδο, να έχουμε την πρώτη οργανωμένη εσοδεία βιομηχανικής κάνναβης στην Κύπρο.

Η ΕΚΑ αναφέρει ακόμη ότι από την αρχαιότητα οι Κύπριοι ασχολούνταν συστηματικά και οργανωμένα με το συγκεκριμένο προϊόν,  δημιουργώντας οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα στην ύπαιθρο.

Σύμφωνα με την ΕΚΑ, η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης στην Κύπρο θα προέρχονται από ποικιλίες με περιεκτικότητα σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) χαμηλότερη του 0.2% και καμιά σχέση δεν έχει με την ``διασκεδαστική κάνναβη``.

Σύμφωνα με έρευνα, αναφέρει η ΕΚΑ, οι κλιματολογικές συνθήκες της Κύπρου ευνοούν πάρα πολύ την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης και θα μπορούσε κάτω από κάποιες συνθήκες, να συμβάλλει ως μια από τις σημαντικές εναλλακτικές προτάσεις νέων καλλιεργειών για τους Αγρότες μας.


“Η καλλιέργεια κάνναβης δεν έχει ψηλό  κόστος  παραγωγής, όπως οι άλλες καλλιέργειες και θα μπορούσε να ανταγωνιστεί επάξια ως προϊόν στον παγκόσμιο χώρο, προσφέροντας ικανοποιητικά εισοδήματα στον κύπριο παραγωγό και γενικά στην οικονομία της Κύπρου, βοηθώντας έτσι στο ετήσιο ΑΕΠ”, αναφέρει η ΕΚΑ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι σύμφωνα με στοιχεία δύο Κοινότητες στην Κύπρο, τα Καννάβια στην  Επαρχία Λευκωσίας και η Κανναβιού στην Επαρχία Πάφου, πήραν τα ονόματα τους από την κάνναβη, λόγω του ότι οι κάτοικοι τους καλλιεργούσαν εντατικά την κάνναβη.

 Πηγή: ΚΥΠΕ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ