2015-10-01 19:58:09
Φωτογραφία για Σαν σήμερα πριν 1 χρόνο έκλεισε η γέφυρα του Ευρίπου για συντήρηση
Η διαδικασία τοποθέτησης πεζογέφυρας διήρκεσε σχεδόν δύο μέρες... Η γέφυρα έμεινε κλειστή έως τα Χριστούγεννα που άνοιξε λόγο των γιορτών, και ενώ έλεγαν ότι μετά τα Χριστούγεννα θα ξανά έκλεινε για λίγες μέρες τελικά έμεινε μόνιμα ανοιχτή. 

Τα προβλήματα βέβαια που δημιούργησε ήταν πολλά στους πολίτες της Χαλκίδας καθώς ο ΟΛΝΕ τοποθέτησε την πεζογέφυρα για τους πεζούς και τα μηχανάκια, όμως αυτοκίνητα και φορτηγά αναγκαστικά έκαναν το γύρο και πήγαιναν από την ψηλή γέφυρα. Τα αστικά λεωφορεία κανόνισαν και το τέρμα τους από την πλευρά της Χαλκίδας ήταν στη γέφυρα και τους επιβάτες τους περίμενε άλλο αστικό για να τους πάει στον προορισμό τους.

 

Επίσης, αστυνομική δύναμη, ένα πυροσβεστικό όχημα αλλά και ένα όχημα του ΕΚΑΒ βρίσκονταν συνέχεια από την πλευρά του Καράμπαμπα.

Τα αποτελέσματα της συντήρησης ήταν πολύ καλά καθώς πλέον η γέφυρα του Ευρίπου ανοίγει και κλείνει πιο γρήγορα απ' ότι πριν την συντήρηση.


Να σημειωθεί ότι ο χρόνος τοποθέτηση της πεζογέφυρας ήταν περίπου δύο μέρες καθώς οι εργάτες έπρεπε να ενώσουν τα τρία κομμάτια της πεζογέφυρας, να της περάσουν καλώδια για το φωτισμό της, να βγάλουν τις κολώνες φωτισμού από την πλευρά του Mostar αλλά και τα κάγκελα για να την τοποθετήσουν πάνω στις βάσεις που είχαν βάλει όταν πριν χρόνια είχαν ξανακάνει συντήρηση στη γέφυρα.

Αξίζει να αναφέρω ότι περίπου γύρο στο Φεβρουάριο άλλαξαν και τα κάγκελα της γέφυρας του Ευρίπου με πιο ψηλά για λόγους ασφαλείας.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ