2015-10-01 22:05:30
Φωτογραφία για ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ :Τι λέει το ΓΕΣ για τα ''χακί'' παράπονα για τη μη καταβολή τους
Απαντά το  ΓΕΣ  στα αυξανόμενα παράπονα των στελεχών του τα οποία έχουν μετατεθεί αλλά ακόμα να εισπράξουν τα έξοδα της μετακίνησής τους - και βρίσκονται ''στο περίμενε'', σύμφωνα με καταγγελίες.

Ανακοίνωσε λοιπόν  το ΓΕΣ με άτυπο ενημερωτικό σημείωμα τα εξής :

''Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου που αναφέρονται σε «μη καταβολή των οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης» σε στελέχη του Στρατού Ξηράς κατά τις τακτικές μεταθέσεις 2015, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

-Το νομοθετικό πλαίσιο για την καταβολή των οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης των στρατιωτικών προβλέπει τη χορήγηση προκαταβολής μέχρι του 75% του δικαιούμενου ποσού. Το ποσό της προκαταβολής κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του στελέχους μέσω internet banking από το Κεντρικό Ταμείο Στρατού υποδοχής, εντός εβδομάδος από τη λήψη σχετικής αίτησης του ενδιαφερομένου.

-Το υπόλοιπο της εκκαθάρισης του Υπομνήματος Οδοιπορικών Εξόδων (ΥΟΕ), πιστώνεται ομοίως στο λογαριασμό του δικαιούχου, συμψηφίζοντας την αντίστοιχη προκαταβολή, κατόπιν ελέγχου εκκαθάρισης, ενταλματοποίησης από το Ελεγκτήριο Δαπανών (ΕΛΔΑΠ) και θεώρησης του αντίστοιχου ΤΧΕ από την Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου (χρονικό διάστημα το οποίο δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθόσον μεσολαβεί η πράξη θεώρησης από τον επίτροπο).

Σημειώνεται ότι, προς επίσπευση του συνολικού χρόνου διεκπεραίωσης των διαδικασιών έχει καταργηθεί ο προέλεγχος των ΥΟΕ, από 02 Ιουνίου 2015.

-Τα παραπάνω πλαίσιο τηρήθηκε επακριβώς κατά τις τακτικές μεταθέσεις έτους 2015 και δεν έχουν αναφερθεί από τα στελέχη του Στρατού Ξηράς προβλήματα ή δυσλειτουργίες''.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ