2015-10-02 08:56:03
Φωτογραφία για ΠΡΟΣΟΣΧΗ: Ένα δισεκατομμύριο Android smartphones μπορεί να «hackarιστουν» απο ένα μόνο τραγούδι
Ένα δισεκατομμύριο Android smartphones και tablets βρισκονται σε κίνδυνο από ενα νεο bug που μπορεί να μολύνει συσκευές όταν γινεται προεπισκόπηση αρχείων ήχου ή βίντεο, προειδοποιεί μια ομάδα εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας.

Το ελάττωμα ασφαλείας φέρει πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά με το μήνυμα κειμένου Stagefright bug που ανακαλύφθηκε τον Ιούλιο και θεωρήθηκε ως η μεγαλύτερη τρύπα στο Android ασφαλείας που αναφέρθηκε ποτέ.

Ερευνητές στο Zimperium zLabs, η οποία ανέφερε το αρχικό σφάλμα, το έχουν βαπτίσει Stagefright 2.0, και προειδοποίησε ότι μπορεί να επηρεάσει «σχεδόν κάθε συσκευή Android» από την έκδοση 1 του 2008.

Απλά χρησιμοποιώντας τη λειτουργία προεπισκόπησης του Android που χρησομοποιήτε για να ακούσετε ή να παρακολουθήσετε ένα ειδικά σχεδιασμένο MP3 ή MP4 αρχείο, οι χάκερ θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε κώδικα ενός Android συσκευής και να κάνουν αλλαγές εξ αποστάσεως, και θεωρητικά θα μπορούσαν να παρακολουθούν ή να υποκλέπτουν πληροφορίες.

Οι χρήστες θα μπορούσαν να εξαπατηθούν επισκέπτομενοι τις διευθύνσεις URL που ενεργοποιούν τη λειτουργία προεπισκόπησης  στο Android, ή ίσως ακόμα πιο ανησυχητικό, η βλάβη θα μπορούσε να γίνει μεγάλυτερη εάν ένας hacker και το θύμα βρίσκονταν στο ίδιο δημόσιο δίκτυο Wi-Fi, όπως ένα κατάστημα καφέ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ