2015-10-02 16:02:08
Φωτογραφία για Οι βαρόνοι της Συγγρού θέλουν μουστάκα και κομπολόγα
Όλα δείχνουν πως ο «υπηρεσιακός» Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα γίνει και «κανονικός» αρχηγός της ΝΔ… Απ’ ότι φαίνεται βαρόνοι και το κονκλάβιο της Συγγρού, έβγαλαν λευκό καπνό και δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον «πρώην και επόμενο» αρχηγό της ΝΔ… Τον περιώνυμο Βαγγέλα με την μουστάκα και την κομπολόγα.

Στα δικά μου μάτια η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη είναι η πιο αδύναμη, σε σχέση με τις υπόλοιπες. Δεν σηματοδοτεί κάτι καινούργιο, είναι συνώνυμο του διεφθαρμένου χτες και το κυριότερο διατηρεί με ετσιθελικό τρόπο την νοοτροπία του κλειστού κλαμπ στο κόμμα της Συγγρού… Αφήστε που ο Βαγγέλας είναι δεδομένο, ότι θα γίνει ο καλύτερος «πελάτης» του Τσίπρα και κυρίως – αυτού – του Καμμένου.

Είμαι πεπεισμένος πως ο ίδιος ο Μεϊμαράκης δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος, με την συγκεκριμένη εξέλιξη, δηλαδή με το γεγονός ότι βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και μάλιστα έχοντας αναλάβει – παρά την θέληση του – πρωταγωνιστικό ρόλο… Οι λόγοι είναι ευνόητοι και φάνηκαν περίτρανα την προεκλογική περίοδο.


Ο ίδιος ο Μεϊμαράκης πολύ θα ήθελε να αναλάβει θέση, δίπλα στους δημογέροντες του κόμματος, κρατώντας για πάρτη του, μόνο την εσαεί εκλογή του ως βουλευτής… Ποτέ δεν το περίμενε πως στο πλαίσιο του εσωτερικού ανταγωνισμού των διάφορων φατριών στην Συγγρού, κάποια στιγμή θα έβγαινε μπροστά, με κίνδυνο να καεί συθέμελα το σχέδιο σταδιακής πολιτικής αμνήστευσης της θητείας του στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Είναι ξεκάθαρο και στον πλέον αδαή πως οι βαρόνοι της ΝΔ και των ΜΜΕ προτιμούν να μην αλλάξουν οτιδήποτε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο καθένας για διαφορετικό λόγο… Για παράδειγμα, ο Καραμανλής επειδή θέλει είτε να επιστρέψει ο ίδιος, είτε να προωθήσει τον ανιψιό του, η Ντόρα για να προωθήσει τον γιο της, ο Σαμαράς για να επιστρέψει ο ίδιος και οι βαρόνοι των ΜΜΕ γιατί ευελπιστούν να σπάσει τα μούτρα της στο 3ο Μνημόνιο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Επί του προκειμένου, μέχρι την στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο τέσσερις εμφανίζονται σαν διεκδικητές της ηγεσίας. Αλφαβητικά: Γεωργιάδης, Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας.

Κατά την γνώμη μου αν κάποιος από τους 4 διεκδικητές δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τις 50 υπογραφές, κατά παράβαση του καταστατικού, αφού σύμφωνα με την αποκάλυψη του Τάκη Μπαλτάκου, κάθε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής έχει δικαίωμα να βάλει την υπογραφή του ακόμα και στους 4 υποψηφίους, αυτό θα τραυματίσει - χωρίς λόγο και αιτία - την παράταξη.

Ευχής έργο θα ήταν και οι 4 να εξασφαλίσουν τις 50 υπογραφές.

Η βάση της ΝΔ θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ εκείνων που επιθυμούν να ηγηθούν χωρίς το παραμορφωτικό φίλτρο των κατευθυνόμενων υπογραφών, του κομματικού σωλήνα… Να επιλέξει ο λαός ποιον θέλει για αρχηγό και όχι οι φατρίες μέσα στο κόμμα… Αφήστε που νομικά η όλη διαδικασία είναι διάτρητη… Τόσο διάτρητη όσο και η τοποθέτηση του δοτού Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ.

Η κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα σπάσει τα μούτρα της. Έτσι κι αλλιώς τα μνημόνια στο μόνο που έχουν φανεί αποτελεσματικά, είναι στο να τρώνε κυβερνήσεις… Η Ελλάδα χρειάζεται συγκροτημένη εναλλακτική πρόταση και όχι αλληλοϋποβλεπόμενες φατρίες. Όπως έχω ξαναγράψει… Αν η ΝΔ θέλει να έχει μέλλον πρέπει να τελειώνει ΑΜΕΣΑ με τα βιλαέτια, τους γόνους της κληρονομικής δημοκρατίας, τους εκπρόσωπους της οικογενειοκρατίας και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ