2015-10-02 18:15:39
Φωτογραφία για Σε άτυπη κινητικότητα γιατροί του ΠΕΔΥ
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου

 - Virus.com.gr

Μαζικές μετακινήσεις προσωπικού από μονάδες του ΠΕΔΥ σε νοσοκομεία, απεργάζεται η Διοίκησή της Β΄ ΥΠΕ, μετά από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο για τη λειτουργία των εργαστηρίων.

Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί για 3 τεχνολόγους, οι οποίοι αναμένεται τις επόμενες μέρες να λάβουν φύλλα πορείας για το «Αττικόν». Εκεί θα παραμείνουν έως και 9 μήνες, πιθανότατα έως ότου «βρουν το δρόμο τους» οι πολυπόθητες προσλήψεις που περιμένει ο χώρος της Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, αρχικά η σκέψη της Β΄ ΥΠΕ αφορούσε στην απόσπαση 27 ατόμων από το παραϊατρικό προσωπικό που υπηρετεί στις μονάδες του ΠΕΔΥ στον Πειραιά. Στη συνέχεια έγινε λόγος για 17, έπειτα για 7, μέχρι που οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε 3, χωρίς αυτός ο αριθμός να είναι και οριστικός.

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται ότι πήγε να γίνει και στην Α΄ ΥΠΕ, αλλά οι αρμόδιοι το πήραν πίσω
. Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ, σχετικό fax εστάλη στο ΠΕΔΥ Ν. Φιλαδέλφειας, με καταστάσεις γιατρών της Μονάδας και δίπλα τη νέα Μονάδα απασχόλησής τους. Αν και η Διοίκηση της Α΄ ΥΠΕ διέψευσε την αποστολή του εγγράφου, κάνοντας λόγο για λάθος στο excel, το ζήτημα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο χώρο, με τους εργαζόμενους να κάνουν λόγο για αποφάσεις που οδηγούν σε «μαρασμό» και κλείσιμο τις Μονάδες.

«Το Δημόσιο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται στο απόσπασμα. Κρυφά ή φανερά σχέδια του Υπουργείου Υγείας και των ΥΠΕ που οδηγούν το σύστημα σε κατάρρευση, θα βρουν αντιμέτωπη ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία» τονίζει σε ανακοίνωσή της Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες της.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΑΡΗΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΒΑΡΗΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ