2015-10-03 13:39:09
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης (έρευνας) παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης για την  Οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ, με αφορμή  μαζικές καταγγελίες ασθενών που για οικονομικούς λόγους κατέφευγαν στο Πανεπιστήμιο, προκειμένου να φτιάξουν εκεί τα δόντια τους, και...

τελικά κατέληγαν, όπως υποστηρίζουν, να πληρώνουν τις ακριβές εργασίες στα ιδιωτικά ιατρεία καθηγητών της Σχολής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφθασαν στον εισαγγελέα διαφθοράς, άποροι ασθενείς που επέλεγαν τη λύση του Πανεπιστημίου για να τύχουν της φροντίδας τελειόφοιτων φοιτητών, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής τους άσκησης, ύστερα από μεθοδεύσεις προωθούνταν στα ιατρεία των καθηγητών τους για "σοβαρές εργασίες", που δεν ήταν άλλες από εργασίες υψηλού κόστους, όπως εμφυτεύματα, απονευρώσεις κ.ά.

Όπως ισχυρίζονται οι καταγγέλλοντες, αυτά συμβαίνουν στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ την τελευταία τριετία, ωστόσο, ο Αχ. Ζήσης παραγγέλλοντας την διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης ζητά να γίνει έρευνα σε βάθος πενταετίας εις βάρος καθηγητών και φοιτητών που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση καθώς και  παντός άλλου υπεύθυνου.


Ο εισαγγελικός λειτουργός, ειδικότερα, ζητά να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα. Επιπλέον, τονίζει ότι θα πρέπει να διερευνηθεί και αν οι καταγγελλόμενοι καθηγητές κατέθεταν το 10% των κερδών από την ιδιωτική τους δραστηριότητα στον ειδικό λογαριασμό κονδυλίων έρευνας του ΑΠΘ, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ