2015-10-03 15:50:06
Φωτογραφία για Πωλείται το… σχολείο του Χάρι Πότερ
Πωλητήριο μπαίνει στο μυθικό Hogwarts από τις ταινίες με πρωταγωνιστή τον μικρό μάγο Χάρι Πότερ Το Hogwarts ήταν το σχολείο του Χάρι Πότερ και η έπαυλη, όπου γυρίστηκε η ομώνυμη ταινία και η τιμή ξεκινά από 649.000 μέχρι 2,8 εκατομμύρια λίρες. Το παραμυθένιο αυτό μέρος μέχρι το 1977 λειτουργούσε σαν σχολείο (γνωστό ως The Royal Masonic School for Boys), διαθέτει 28 σπιτάκια και διαμερίσματα και φυσικά υπέροχους κήπους, ενώ είναι αρχιτεκτονικά δομημένο σε γοτθικό, βικτωριανό στιλ.

Μετά τη χρήση του ως δημόσιο σχολείο μετατράπηκε σε Πανεπιστήμιο και πιο συγκεκριμένα το Διεθνές Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη μέχρι το 2007, αλλά ήταν σταθερά ένα μέρος που χρησιμοποιούταν στον κινηματογράφο, εν μέρει λόγω της βολικής τοποθεσίας. Εξάλλου, μόνο η έπαυλη έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 390 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Όπως λέει η Κάρολαϊν Κόμερ,, που αγόρασε το ακίνητο το 1998, «οι άνθρωποι απλά κοιτάνε με ανοιχτό στόμα όταν περνούν την πύλη, καθώς ο χαρακτήρας του μέρους θυμίζει Οξφόρδη ή Κέμπριτζ»
. «Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν αυτόν τον χαρακτήρα. Το εξωτερικό του κεντρικού κτιρίου είναι το ίδιο και έχουμε διατηρήσει πολλά από τα εσωτερικά χαρακτηριστικά, όπως τις σκάλες, τα παράθυρα, ορισμένα αυθεντικά δάπεδα, τζάκια και δοκάρια στην οροφή», λέει η ίδια και προσθέτει: «Το βασικό είναι πως διατηρήσαμε την τραπεζαρία. Είναι μια όμορφη αίθουσα και εξακολουθεί να εξυπηρετεί ένα σκοπό, όπως διοργάνωση γάμων και εκδηλώσεων!».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ