2015-10-04 14:47:05
Φωτογραφία για Credit Suisse: Σε κατάσταση πανικού οι διεθνείς αγορές
Οι επενδυτές βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν θανάσιμο συνδυασμό: πνοή Μεγάλης Ύφεσης και κρίσης στην Ευρωζώνη Κατά τη διάρκεια της εβδομάδα τα επίπεδα ανάληψης ρίσκου υποχώρησαν στα «όρια του πανικού» για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2012, βάσει του δείκτη Credit Suisse Risk Apetite Index. Ο δείκτης διολίσθησε στα επίπεδα που βρέθηκε όταν οι επενδυτές φοβήθηκαν τυχόν διάσπαση της Ευρωζώνης, λόγω του υψηλού κόστους δανεισμού των κρατών-μελών, αποτέλεσμα και της ελληνικής κρίσης.

Ο εν λόγω δείκτης βρέθηκε στα ίδια επίπεδα και τον Σεπτέμβριο του 2008, λίγο πριν το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, αλλά και μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους.

Την τρέχουσα εβδομάδα ο δείκτης της Credit Suisse διολίσθησε στα επίπεδα «πανικού», αφού οι διεθνείς αγορές ολοκλήρωσαν το χειρότερο τρίμηνο της τελευταίας 4ετίας, υπό τον φόβο ανώμαλης προσγείωσης της κινεζικής οικονομίας και μετά την κατάρρευση στις τιμές εμπορευμάτων.

«Σε περίπτωση που ο πανικός παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα, αυτό μπορεί να πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη», υποστηρίζει ο James Sweeney, επικεφαλής οικονομολόγος και αναλυτής της Credit Suisse.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ