2015-10-04 18:23:05
Φωτογραφία για Συνελήφθη ο τοξικομανής που άρπαξε το κρεβάτι και έφυγε από το Νοσοκομείο της Ξάνθης - Ζητούσε χάπια
Στα χέρια της Αστυνομίας κατέληξε ο τοξικομανής που το πρωί του Σαββάτου άρπαξε ένα κρεβάτι-φορείο, μαζί με συγγενικά του πρόσωπα, από το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και βγήκε στους δρόμους, προκαλώντας την έκπληξη των διερχόμενων οδηγών και των κατοίκων της περιοχής.

Πρόκειται για άνδρα, που στο παρελθόν έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τόσο την Αστυνομία όσο και το Νοσοκομείο για την δράση του ενώ το Σάββατο βρέθηκε στα Επείγοντα ζητώντας να του συνταγογραφηθούν ηρεμιστικά φάρμακα. Οι γιατροί παρέπεμψαν τον ίδιο σε ειδικό ψυχίατρο, όπως προβλέπεται σχετικώς, ωστόσο ο εν λόγω άνδρας με απαράδεκτη και επιθετική συμπεριφορά προς το προσωπικό του Νοσοκομείου, όπως αναφέρει η Διοίκηση, πήρε το φορείο και βγήκε στον δρόμο διασχίζοντας την οδό Εθελοντή Αιμοδότη, μπροστά ακριβώς από το Γενικό Νοσοκομείο.

Το θέαμα φυσικά, πρωτόγνωρο και ιδιαίτερα ασύλληπτο, δεν πέρασε απαρατήρητο ενώ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία και προχώρησε στην σύλληψή του εν λόγω άνδρα.


"Πολίτης της Ξάνθης, γνωστός στις αστυνομικές αρχές της πόλης, τις οποίες συχνά απασχολεί με τη δράση του, αλλά και το Νοσοκομείο το οποίο σε σχετικά πρόσφατο συμβάν σε βάρος ιατρού απευθύνθηκε και στις εισαγγελικές αρχές, προσήλθε σήμερα, στο Τμήμα Επειγόντων, πρωινή ώρα, απαιτώντας επιτακτικά να του χορηγηθεί συνταγή για ηρεμιστικά φάρμακα" αναφέρει μεταξύ άλλων ο Διοικητής του Νοσοκομείου για το συμβάν, εξηγώντας πως "οι εφημερεύοντες ιατροί, ορθώς πράξαντες, αρνήθηκαν την εκτέλεση της συνταγογράφησης παραπέμποντας σε ειδικό ψυχίατρο που έχει σχετική δικαιοδοσία δεδομένου ότι δεν εφημερεύει ψυχίατρος στο Νοσοκομείο.

Ο εν λόγο πολίτης προσήλθε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κάλεσε ο ίδιος, πρακτική που χρησιμοποιεί τελευταία σε μόνιμη βάση για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων του γεγονός που επιβαρύνει την λειτουργία των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στην περιοχή χωρίς λόγο.

Πρόσωπα του περιβάλλοντος του εν λόγω πολίτη – «ασθενή», συνόδευαν αυτόν και παρά την άρνηση των αρμοδίων του Τμήματος Επειγόντων, μη έχοντας την υπομονή έλευσης του ασθενοφόρου, με απαράδεκτη επιθετική συμπεριφορά προς το προσωπικό (ιατρούς, νοσηλευτές, φύλακες κλπ), πήραν το φορείο και έφυγαν αρνούμενοι να συμμορφωθούν στις υποδείξεις του προσωπικού".

Το προσωπικό του Νοσοκομείου ειδοποίησε άμεσα την αστυνομία που επιλήφθηκε αστραπιαία και συνέλαβε τους δράστες έξω από τον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου.

"Το Νοσοκομείο Ξάνθης συχνά αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα επιθετικής και απρεπούς συμπεριφοράς από ιδιαίτερη ομάδα πληθυσμού στην περιοχή και πάντα τα αντιμετωπίζει με συγκατάβαση και υπομονή χάρις στους χειρισμούς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την αμέριστη βοήθεια των αστυνομικών αρχών όταν ζητηθεί" τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Νοσοκομείο μετά την δημοσιοποίηση του συμβάντος, ενώ παράλληλα επισημαίνεται πως "θεωρούμε την ανάδειξη του συμβάντος από τα μέσα ιδιαίτερα υπερβολική καθόσον δεν αφορά την εκτέλεση ιατρικού – νοσηλευτικού έργου.

Το περιστατικό αυτό είναι ήσσονος σημασίας και πιστεύουμε ότι η σχετική προβολή του δεν είναι κακόβουλη και οφείλεται σε κακή και ελλιπή πληροφόρηση των μέσων και παρακαλούμε για τη δημοσίευση του παρόντος προς αποκατάσταση του κύρους του Νοσοκομείου, της αλήθειας και τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτό".
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ