2015-10-04 19:00:10
Φωτογραφία για Η νέα τάση στο Παρίσι: μενού με πρωταγωνιστή ένα υλικό
Αν το να διαλέξετε πιάτο σε ένα μενού δεν ήταν ποτέ το δυνατό σας σημείο, τότε το Παρίσι είναι ο γαστρονομικός προορισμός που θα σας λύσει τα χέρια –και τη γεύση.

“Monomania” ονομάζουν πλέον την αφοσίωση –ή αλλιώς εμμονή- που δείχνουν κάποια εστιατόρια σε ένα συστατικό για τη δημιουργία πιάτων. Η τάση αυτή έχει κατακλύσει το Παρίσι μέσα από ένα κύμα bar, café και εστιατορίων, όπου το ένα υλικό ή η σπεσιαλιτέ παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο κι έτσι η επιλογή γίνεται πλέον πολύ πιο απλή για τους… αναποφάσιστους πελάτες.

Σεφ βραβευμένοι με αστέρια Michelin και ιδιοκτήτες café δείχνουν να «αγκαλιάζουν» την τάση παρέχοντας μοναδική ευκαιρία σε βασικά υλικά και στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν. Το χαβιάρι, η μοτσαρέλα, τα γιαπωνέζικα Gyoza, όλα έχουν πλέον τους δικούς τους μοναδικούς προορισμούς και αν βρεθείτε ποτέ στην Πόλη του Φωτός κα θέλετε να γνωρίσετε το less is more από πρώτο χέρι, τα παρακάτω εστιατόρια θα σας βάλουν για τα καλά στο «παιχνίδι».


Eggs and Co

Σίγουρα δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο να καταλάβετε ποιο υλικό έχει τον πρώτο ρόλο σε αυτό το «ζεστό» café στο Quartier latin του Παρισιού. Είναι φυσικά το «ταπεινό» αβγό, σε όλες του τις μορφές: ομελέτες, αβγά σκραμπλ, τηγανητά, benedict, βραστά σε μικρά μπολάκια… Όπως κι αν θελήσετε το αβγό σας, εκεί υπάρχει τρόπος να το βρείτε και όπως είναι φυσικό, στα brunch γίνεται το αδιαχώρητο.

GUY SAVOY OFFICIEL FB PAGE

L'Huitrade

Ένας από τους πιο διάσημους και ξεχωριστούς σεφ της Γαλλίας, με 3 αστέρια Michelin στο όνομά του, ο Guy Savoy, αποφάσισε να επεκτείνει το portfolio εστιατορίων του με ένα ακόμη bar, αφιερωμένο στα στρείδια. Λίγο πιο έξω από τη διάσημη περιοχή Champs Elysees, το L'Huitrade έχει μόλις 16 καθίσματα και στο μενού του τα στρείδια κάνουν… πάρτι, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνει τους πελάτες του να περάσουν για ένα γρήγορο απεριτίφ και να δοκιμάσουν κάποιες γεύσεις ή να πάρουν κάτι για το σπίτι. Μια από τις επιλογές του εστιατορίου είναι και τα στρείδια σε escabeche (μαρινάδα εσπεριδοειδών) ή σε ζελέ.

Maison de la Truffe

Η τρούφα, το μανιτάρι γνωστό και ως «μαύρος χρυσός» λόγω του υψηλού κόστους της πρωταγωνιστεί στα πιάτα του Maison de la Truffe, εμπνέοντας γκουρμέ δημιουργίες από το 1932. Τόσο η ίδια η τρούφα από Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Αυστραλία, όσο και τα παράγωγά της συμπεριλαμβανομένων των ελαίων, του μελιού και των ζυμαρικών, συνθέτουν ένα μενού λαχταριστό, όπου οι πελάτες απολαμβάνουν το υπέροχο αυτό μανιτάρι σε ψητή πατάτα, ριζότο, ομελέτα, μπέργκερ ή ακόμα και πίτσα. www.maison-de-la-truffe.com/

POMZE FB PAGE

Pomze

Το Pomze είναι ένα εστιατόριο και μαγαζί, αφιερωμένο στο μήλο (pomme γαλλιστί). Λέει την ιστορία των μήλων από τη γαλλική, αλλά και τη διεθνή σκοπιά και όπως το θέτουν οι άνθρωποι του εστιατορίου πολύ λυρικά «τα μήλα αποτελούν τις νότες στο μουσικό μας σκορ, όπως ακριβώς τα χρώματα σε μια παλέτα». Αυτό δεν σημαίνει τίποτα άλλο από το ότι τα μήλα πρωταγωνιστούν σε κάθε πιάτο, από την ψαρόσουπα μέχρι το ταρτάρ σολομού και από το βοδινό φιλέτο με σάλτσα μήλου, μέχρι τα κοκτέιλ.

Le Souffle

Το σουφλέ, αυτό το αρκετά δύσκολο να πετύχει πιάτο, είναι το επίκεντρο στο ομώνυμο εστιατόριο του Παρισιού, το οποίο ανάμεσα σε μια ντουζίνα επιλογές σουφλέ, βρίσκει κανείς και σπαράγγια, foie gras, τρούφα, μορχέλα, κοτόπουλο κ.λπ, δίνοντάς του μια άλλη υπόσταση. Οι λάτρεις του επιδορπίου έχουν και έξτρα επιλογές με σουφλέ σοκολάτας, raspberry, λικέρ κ.ά. και όλα αυτά σε ένα εστιατόριο με ιστορία από το 1961.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ