2015-10-04 22:41:05
Φωτογραφία για Βερολίνο: Ξεκινά πιλοτικό σύστημα εύρεσης πάρκινγκ με ..ραντάρ
H Siemens και οι συνεργάτες της ξεκίνησαν στο Βερολίνο το πρώτο πιλοτικό έργο στον κόσμο, που έχει ως στόχο την απλοποίηση της αναζήτησης θέσεων στάθμευσης. Η εταιρεία εγκατέστησε, για λόγους δοκιμής και επίδειξης, αισθητήρες ραντάρ σε κολώνες φωτισμού στο δρόμο, οι οποίοι προσφέρουν πληροφορίες για την πληρότητα των χώρων στάθμευσης. Το δίκτυο των αισθητήρων σαρώνει από ψηλά μια περιοχή 30 μέτρων, που αντιστοιχεί σε 5-8 χώρους στάθμευσης. «Χάρη στο σύστημά μας, η αγχωτική διαδικασία εύρεσης σημείου στάθμευσης μπορεί να γίνει σημαντικά ευκολότερη, καθώς οι πληροφορίες για τις διαθέσιμες θέσεις μπορούν να μεταδίδονται στους οδηγούς πριν καν ξεκινήσουν», δήλωσε ο Jochen Eickholt, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Mobility της Siemens. Τα αποτελέσματα της δοκιμής θα είναι διαθέσιμα το 2016 και στόχος είναι να αποδειχθεί ότι το σύστημα είναι κατάλληλο για τη μείωση των εκπομπών ρύπων CO2, μέσω της μείωσης του χρόνου αναζήτησης θέσης στάθμευσης.


Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου City2.e 2.0, η Siemens επιδεικνύει έναν ταχύτερο τρόπο εύρεσης θέσης στάθμευσης δίπλα στα πεζοδρόμια που καλύπτουν την οδό Bundesallee στο Βερολίνο, σε συνεργασία με το Τμήμα Αστικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Συγκλήτου του Βερολίνου (SenStadtUm), τη VMZ Berlin Betreibergesellschaft mbH, το Ινστιτούτο Προστασίας Κλίματος, Ενέργειας και Κινητικότητας (IKEM) και το Κέντρο Καινοτομίας Ρομποτικής του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας Τεχνητής Νοημοσύνης (DFKI).

Επομένως, στις κολώνες φωτισμού που καλύπτουν ένα τμήμα μήκους 200 μέτρων μεταξύ της πλατείας Walther Schreiber και της πλατείας Friedrich Wilhelm στο Friedenau του Βερολίνου, έχουν εγκατασταθεί αισθητήρες ραντάρ, που παρακολουθούν συνεχώς τους χώρους στάθμευσης και αναφέρουν τις ελεύθερες θέσεις και τον αριθμό κατειλημμένων θέσεων σε ένα λογισμικό διαχείρισης θέσεων στάθμευσης.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από το σύστημα μπορούν είτε να χρησιμοποιηθούν από το κέντρο διαχείρισης πληροφοριών κίνησης για τις δικές του υπηρεσίες πληροφόρησης ή να προωθηθούν μέσω ενός interface δεδομένων, όπως των διαχειριστών εφαρμογών, ώστε οι οδηγοί να μπορούν πάντα να βρίσκουν ελεύθερες θέσεις, απλώς χρησιμοποιώντας το smartphone τους, μια συσκευή πλοήγησης ή τις πινακίδες πληροφοριών στάθμευσης.

Βασικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η εφαρμογή λογισμικού που έχει αναπτύξει το Κέντρο Καινοτομίας Ρομποτικής, το οποίο χρησιμοποιεί ευφυείς μεθόδους μάθησης. Οι πληροφορίες από τους αισθητήρες των χώρων στάθμευσης βοηθούν το σύστημα να αναγνωρίζει τα δεδομένα ενός τυπικού χώρου στάθμευσης. Αυτή ή δυνατότητα μάθησης επιτρέπει στο σύστημα να προβλέπει εκ των προτέρων που και πότε υπάρχουν οι καλύτερες πιθανότητες εύρεσης ελεύθερης θέσης στάθμευσης.

Το σύστημα επίσης συνδυάζεται με έναν πολυλειτουργικό μηχανισμό σχεδιασμού διαδρομών. Έτσι, αν δεν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις, ο μηχανισμός σχεδιασμού διαδρομών μπορεί να παρέχει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τις πιθανές εναλλακτικές μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης, Κατασκευών και Πυρηνικής Ασφάλειας (BMUB) της Γερμανίας. Με αυτό τον τρόπο, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο επιδιώκει την επίτευξη ενός βασικού στόχου: τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και των εκπομπών ρύπων και θορύβου λόγω της οδικής κυκλοφορίας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ